3.6 C
București
luni, decembrie 2, 2024

Retail – ANALIZĂ ZF. Avem peste 500 de producători de lactate, carne sau peşte care pot exporta dar în realitate o mică parte din ei au livrări consistente. Cum le putem creşte? „Bugetul de promovare la export nu este mare, dar trebuie menţinut pentru că sunt producători care nu-şi permit un stand la un târg internaţional.“ – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

România a exportat anul trecut produse alimentare (fără cereale, seminţe sau animale vii) de circa 3 miliarde de euro, livrările peste hotare fiind însă o parte importantă în puţine businessuri din sector în contextul în care România nu este o forţă alimentară la nivel european aşa cum sunt Franţa, Italia sau Germania. În prezent, sunt

România a exportat anul trecut produse alimentare (fără cereale, seminţe sau animale vii) de circa 3 miliarde de euro, livrările peste hotare fiind însă o parte importantă în puţine businessuri din sector în contextul în care România nu este o forţă alimentară la nivel european aşa cum sunt Franţa, Italia sau Germania.

În prezent, sunt mai mult de 350 de producători de carne, circa 150 de lactate, câteva zeci de producători de ouă şi de produse din peşte care au autorizaţie pentru schimb intracomunitar, însă în realitate pentru puţine dintre aceste companii companii exporturile reprezintă mai mult de 25% chiar 35% din business.

Dacă ne uităm la topul exportatorilor de alimente vedem că trei fac parte din grupuri internaţionale şi anume Fabrica de Lapte Braşov (Olympus), Convenience Prod şi Star Foods (PepsiCo). Olympus, care deţine o fabrică de lactate la Braşov, exportă 35% din producţie, în timp ce Transavia, producător de carne de pui controlat de Ioan Popa, livrează peste hotare circa 30% din producţie. Însă recenta participare a României la târgul internaţional SIAL Paris a arătat interesul companiilor româneşti pentru a ieşi la export. În total, au fost peste 110 de companii locale care au participat la cel mai mare târg din lume dedicat sectorului alimentar. La eveniment au participat atât companii mari precum AAylex One, Agricola, Alka, Boromir, Carmistin, Orkla, Contec Foods, Kosarom, dar şi nume precum Ferma cu Omenie, Ice Dyp Balas, Natural, Mirdatod sau Pirifan. Din cei peste 110 participanţi, peste 90 au participat la standul naţional, iar celelelalte cu standul propriu.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!