12.8 C
București
luni, mai 27, 2024

Retail – Analiză ZF. Declaraţiile de sprijin pentru „made in Romania“ faţă în faţă cu cifrele anului 2023. România are un deficit de 6,3 mld. euro în industria agro-alimentară după un an în care a mai adăugat 600 mil. euro la balanţa negativă – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: General

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

♦ Cea mai mare dependenţă de importuri este în sectorul cărnii, astfel că importurile ţării s-au situat la1,5 miliarde de euro doar în ceea ce priveşte carnea ca materie primă ♦ La acestea se adaugă şi preparatele din carne şi peşte...

euro ♦ Din cele 15 categorii de produse alimentare luate în calcul de ZF, doar în cea a grăsimilor şi uleiurilor vegetale şi animale România este pe excedent comercial.

Deficitul comercial al Ro mâ niei în materie de pro duse alimentare (cu ex cep ţia animalelor vii şi ce realelor) a ajuns la 6,3 mi liarde de euro în 2023, în creştere cu 11% faţă de anul precedent, arată cal culele ZF făcute pe baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS)...

♦ Cea mai mare dependenţă de importuri este în sectorul cărnii, astfel că importurile ţării s-au situat la1,5 miliarde de euro doar în ceea ce priveşte carnea ca materie primă ♦ La acestea se adaugă şi preparatele din carne şi peşte, unde importurile s-au ridicat la 420 mil. euro ♦ Din cele 15 categorii de produse alimentare luate în calcul de ZF, doar în cea a grăsimilor şi uleiurilor vegetale şi animale România este pe excedent comercial.

Deficitul comercial al Ro­mâ­niei în materie de pro­duse alimentare (cu ex­cep­ţia animalelor vii şi ce­realelor) a ajuns la 6,3 mi­liarde de euro în 2023, în creştere cu 11% faţă de anul precedent, arată cal­culele ZF făcute pe baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS).

ZF a luat în calcul 15 categorii precum carne, lapte, lactate, legume, fructe, dar şi produse procesate şi nu a inclus cerealele şi seminţele şi fructele oleaginoase.

Exporturile în ceea ce priveşte cele 15 categorii analizate de ZF au crescut cu 3%, la peste 3 miliarde de euro, în timp ce importurile au avansat cu 9%, la circa 9,4 miliarde de euro.

Atât importurile, cât şi exporturile şi-au mai domolit creşterile având în vedere că în 2022 livrările peste hotare au avansat cu 40%, în timp ce importurile au avansat cu 27%.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!