5.6 C
București
vineri, martie 21, 2025

Retail – ANALIZĂ ZF. Încă şapte proiecte de fabrici alimentare şi depozite, investiţii totale de 60 de milioane de euro, iau finanţare prin AFIR. „Există cerere pentru depozite, dar nu ştim dacă mai face proiectul după un an de la depunere.“ – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Încă şapte proiecte de fabrici alimentare şi depozite, investiţii totale de 60 de milioane de euro, iau finanţare prin AFIR.

Şapte proiecte de investiţii în unităţi de procesare şi de depozitare agroalimentară au intrat la finanţare prin măsura DR 22 – Investiţii în procesarea agricolă, acestea având o valoare totală de peste 60 mil.

euro, conform calculelor realizate de ZF pe baza datelor AFIR.

Şapte proiecte de investiţii în unităţi de procesare şi de depozitare agroalimentară au intrat la finanţare prin măsura DR 22 – Investiţii în procesarea agricolă, acestea având o valoare totală de peste 60 mil. euro, conform calculelor realizate de ZF pe baza datelor AFIR.

Finanţarea totală primită de aceste companii se ridică la circa 41 de milioane de euro. În total, la începutul anului trecut, într-o lună şi jumătate, au fost depuse peste 400 de proiecte pentru a accesa fonduri europene pe DR-22.

Bugetul alocat procesării prin această măsură era iniţial de 210 milioane de euro, dar valoarea proiectelor depuse se ridică la 1,13 miliarde de euro.

Până acum au fost mai multe runde de analiză şi de anunţuri privind eligibilitatea pentru finanţare, iar recent cu 249 mil. euro. Suplimentarea vine în contextul în care deficitul comercial pe partea de alimente procesate depăşeşte anual 6 miliarde de euro.

În acelaşi timp, România exportă cereale şi seminţe oleaginoase de o valoare similară cu deficitul, ceea ce înseamnă că trimitem materie primă ieftină peste hotare şi importăm produse finite scumpe.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!