20.1 C
București
vineri, iunie 14, 2024

Retail – ANALIZĂ ZF. Topul procesatorilor de lapte: producătorul român Simultan din Timiş cumpără mai mult lapte decât Danone şi Hochland, deşi face afaceri mai mici. În top zece achiziţii de lapte sunt patru companii cu capital privat românesc, în top zece producători după cifra de afaceri sunt doar două firme cu capital românesc – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Ca cifră de afaceri, primii zece jucători au peste 80% din cifra generată la nivel de sector, conform calculelor ZF pe baza datelor de la Registrul Comerţului. Primii zece procesatori de lapte au cumpărat anul trecut 476 de milioane de kilograme de lapte, în creştere cu 1,78% faţă de anul precedent, arată datele de la

Ca cifră de afaceri, primii zece jucători au peste 80% din cifra generată la nivel de sector, conform calculelor ZF pe baza datelor de la Registrul Comerţului.
Primii zece procesatori de lapte au cumpărat anul trecut 476 de milioane de kilograme de lapte, în creştere cu 1,78% faţă de anul precedent, arată datele de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură ( APIA) analizate de ZF.

Cel mai mare cumpărător de lapte a fost anul trecut Lactalis România, care este şi cel mai mare procesator în funcţie de cifra de afaceri, deţinând fabricile Albalact, Covalact, LaDorna şi Rarăul. APIA nu poate furniza date despre cantităţile cumpărate de fiecare procesator, însă a furnizat ZF un top al celor mai mari cumpărători de lapte în funcţie de cantităţile de lapte cumpărate în 2023.

Lactalis România, parte a grupului francez cu acelaşi nume, este urmat în clasament de Fabrica de Lapte Braşov, producătorul brandului Olympus şi care face parte dintr-un grup elen cu operaţiuni în mai multe ţări. Compania deţine o fabrică în Hălchiu (judeţul Braşov) şi este cel mai mare exportator de lactate, circa 40% din producţie mergând în alte pieţe din jurul României. „Cantitatea de lapte colectată variază în funcţie de mai mulţi factori, cel mai important fiind cel legat de sezon. Astfel, în lunile de vară există perioade în care colectăm peste 700 de tone pe zi“, spuneau anterior reprezentanţii Olympus România.

Podiumul celor mai mari cumpărători de lapte este completat de Simultan, compania controlată de familia Herbai, care deţine o fabrică în judeţul Timiş. Practic, topul celor mai mari cumpărători de lapte materie primă este diferit faţă de cel al companiilor pro­cesatoare de lapte după cifra de afaceri.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!