12.8 C
București
luni, mai 27, 2024

Retail – Antreprenorul român Ferenc Korponay face o achiziţie pe piaţa din Ungaria şi pregăteşte alte preluări şi în România – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

WAF Kft din Ungaria este o firmă de distribuţie de medicamente şi de hrană pentru animale cu afaceri anuale de 5-6 mil.

Vetimex Capital, compania de investiţii deţinută de familia Korponay din Baia Mare, a finalizat achiziţia a 100% din Monterovet din Bucureşti şi a devenit coproprietarul - cu o participaţie de 50% - Promedivet din Sovata.

Acum, antreprenorul a început construcţia unui nou business şi a ajuns la o echipă de 140-150 de persoane în România şi Ungaria şi estimează afaceri cumulate de 40 mil.

♦ El vrea să dezvolte businessul cu produse pentru animale atât local, cât şi dincolo de graniţă, în Ungaria.

Antreprenorul român Ferenc Korponay, cunoscut pentru că a fondat, dezvoltat şi apoi vândut businessul Maravet, activ în domeniul produselor pentru animale, a cumpărat o firmă în Ungaria, a treia achiziţie în decurs de câteva luni, după alte două în România.

WAF Kft din Ungaria este o firmă de distribuţie de medicamente şi de hrană pentru animale cu afaceri anuale de 5-6 mil. euro.

„Pentru noi, e al doilea pas pe care îl facem în Ungaria, unde vrem să consolidăm un business şi să îl creştem în paralel cu cel din România, unde pregătim alte achiziţii“, a spus Ferenc Korponay pentru ZF.

Omul de afaceri revenit recent în forţă în prim-plan în acelaşi sector care l-a consacrat – cel al produselor pentru animale – printr-o serie de achiziţii.

Vetimex Capital, compania de investiţii deţinută de familia Korponay din Baia Mare, a finalizat achiziţia a 100% din Monterovet din Bucureşti şi a devenit coproprietarul – cu o participaţie de 50% – Promedivet din Sovata.

„Am revenit în sector pentru că îl ştiam, dar şi pentru că a apărut oportunitatea. Am investiţii şi în agricultură, imobiliare sau fonduri de investiţii, dar sunt investiţii pasive. Pariez pe ce ştiu cel mai bine, pentru a aduce plus valoare.“

Acum, antreprenorul a început construcţia unui nou business şi a ajuns la o echipă de 140-150 de persoane în România şi Ungaria şi estimează afaceri cumulate de 40 mil. euro în acest an.

 


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!