24.5 C
București
miercuri, mai 31, 2023

Retail – BAT a plătit 10,5 miliarde de lei la bugetul de stat în 2022 – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

BAT, cea mai mare companie de produse din tutun din România, este unul dintre cei mai mari contribuabili ai României, cu o contribuție totală de 10,5 miliarde lei (2,1 miliarde euro) în accize și taxe la bugetul de stat în 2022.

Această sumă se adaugă la cele 24 miliarde de euro contribuție directă a BAT la bugetul de stat în primii 25 de ani de activitate pe piața locală.

BAT este cel mai mare jucător de pe piața tutunului, cu o cotă de piață de peste 50%, un investitor strategic și un angajator de top în România.

BAT, cea mai mare companie de produse din tutun din România, este unul dintre cei mai mari contribuabili ai României, cu o contribuție totală de 10,5 miliarde lei (2,1 miliarde euro) în accize și taxe la bugetul de stat în 2022. Această sumă se adaugă la cele 24 miliarde de euro contribuție directă a BAT la bugetul de stat în primii 25 de ani de activitate pe piața locală.

BAT este cel mai mare jucător de pe piața tutunului, cu o cotă de piață de peste 50%, un investitor strategic și un angajator de top în România.

Investițiile totale ale companiei în fabrica din Ploiești au depășit pragul de 500 de milioane de euro de la construcția sa în 1996. BAT a creat 3.000 de locuri de muncă în cele trei entități pe care le operează la nivel local (fabrica din Ploiești, compania națională de distribuție și centrul de servicii integrate), și generează alte 30.000 de locuri de muncă indirect, pe lanțul valoric. Durata medie de vechime în cadrul companiei a unui angajat BAT este de peste 7 ani, ceea ce demonstrează că mediul de lucru este foarte apreciat de angajați.

BAT are un impact important în economia românească și ne dorim să continuăm să investim aici. În 2022 am marcat 25 de ani de prezență pe piața locală, România fiind una dintre cele mai importante piețe pentru BAT. Ca urmare a investiției noastre continue, suntem un partener strategic în economie, cu contribuții semnificative la bugetul de stat, un angajator de top și un partener de încredere al autorităților în combaterea comerțului ilicit. Păstrăm angajamentul ferm de construire a unui viitor mai bun (A Better Tomorrow™), investind în continuare în transformarea afacerii noastre, în inovație și în crearea de valoare adăugată pe termen lung și în mod sustenabil în economia românească”, a spus Jorge Araya, Director al Ariei Europa de Sud – Est în cadrul BAT.

BAT este, de asemenea, unul dintre cei mai mari producători de bunuri de larg consum și exportatori din România. 60% din volumele produse în fabrica BAT din Ploiești, țigări și consumabile din tutun pentru glo, cel mai inovator dispozitiv care încălzește tutunul din portofoliul companiei, sunt exportate în peste 50 de țări din întreaga lume. Fabrica BAT din Ploiești este a doua cea mai mare fabrică a grupului din Europa și între primele 5 din lume.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (modernbuyer.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!