35.1 C
București
joi, iunie 20, 2024

Retail – Bursă. Sphera Group, marjă netă de 6,2% în T1, peste cea din tot anul 2023. „Sunt perspective bune“, spune un analist – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: General

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

♦ „Cererea solidă permite transmiterea creşterilor de costuri şi a marjelor suplimentare de profit fără pierderea clienţilor din restaurante“ ♦ De la începutul anului 2024 acţiunile SFG s-au apreciat cu aproape 40%♦l Spre comparaţie indicele principal BET are plus 16%...

Sphera Franchise Group (simbol busier SFG), operator în sistem de franciză a restaurentelor Pizza Hut, KFC şi Taco Bell, care a avut un profit net de 23 mil.

„Marja netă a avut la răndul său o creştere mare, de la 2,22% în T1/2023 la 6,19% în T1 2024, peste nivelul de 4,88% înregistrat pe întregul an 2023.

♦ „Cererea solidă permite transmiterea creşterilor de costuri şi a marjelor suplimentare de profit fără pierderea clienţilor din restaurante“ ♦ De la începutul anului 2024 acţiunile SFG s-au apreciat cu aproape 40%♦l Spre comparaţie indicele principal BET are plus 16%.

Sphera Franchise Group (simbol busier SFG), operator în sistem de franciză a restaurentelor Pizza Hut, KFC şi Taco Bell, care a avut un profit net de 23 mil. lei în T1/2024, în creştere cu 205% şi vânzări mai mari cu 9,2% la 365 mil. lei, are perspective bune pentru restul anului pe fondul mar­jelor mari şi a cererii solide, consi­deră un analist de pe piaţa de capital.

„Marja netă a avut la răndul său o creştere mare, de la 2,22% în T1/2023 la 6,19% în T1 2024, peste nivelul de 4,88% înregistrat pe întregul an 2023. Faptul că marjele de profit nu doar că au crescut, ci sunt chiar peste cele pe întregul an 2023, anunţă perspective bune pentru restul anului. Aşa cum arată lucrurile, cererea este atât de solidă în momentul de faţă, încăt pot fi transmise mai departe nu doar creşterile de costuri, ci şi marje suplimentare de profit fără ca o parte a clienţilor să dispară din restau­rante“, consideră Marius Pandele, analist al societăţii de brokeraj Prime Transaction.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!