24.5 C
București
miercuri, mai 31, 2023

Retail – Călin Costinaş, deputy CEO al Profi: Ucraina după război este o oportunitate pentru firmele româneşti din construcţii, dar este o ameninţare pentru cele din industria alimentară. Retailerul a închis anul trecut cu o cifră de afaceri de 11,6 mld. lei, plus 22% – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Călin Costinaş, deputy CEO al Profi: Ucraina după război este o oportunitate pentru firmele româneşti din construcţii, dar este o ameninţare pentru cele din industria alimentară.

♦ Profi este unul dintre cei mai extinşi jucători din comerţul local, având circa 1.650 de magazine de tip supermarket sau proximitate modernă.

Călin Costinaş, deputy CEO al Profi: Cred că unii producători nu simt încă pericolul Ucrainei postrăzboi. Discutăm despre o ţară agricolă, discutăm despre o ţară unde costul forţei de muncă e mai mic decât în România. E totodată o ţară unde se vor investi foarte mulţi bani în tehnologie nouă. Iar ţara aceasta este la graniţa cu România.
♦ Profi este unul dintre cei mai extinşi jucători din comerţul local, având circa 1.650 de magazine de tip supermarket sau proximitate modernă.

Reconstrucţia Ucrainei după război este considerată de mulţi actori din economie drept o oportunitate pentru România, care poate astfel atrage investiţii în diferite zone din producţie, de la materiale de construcţii la alte tipuri de articole. Totuşi, Călin Costinaş, deputy CEO al retailerului Profi, spune că această reconstrucţie ar putea pune industria alimentară locală în pericol, asta dacă jucătorii autohtoni nu iau măsuri pentru a-şi pune fabricile la punct cu investiţii de ultimă generaţie.

„Simţim că producătorii români sunt împărţiţi în două categorii. Pe de-o parte sunt unii care au făcut şi fac investiţii, care se tehnologizează, se robotizează, sunt în trend cu ce se întâmplă în Europa. Există însă un alt segment care nu simte încă pericolul, care nu înţelege ce înseamnă să nu fii suficient de eficient, să nu ai productivitate. Cred că unii producători nu simt încă pericolul Ucrainei postrăzboi“, explică executivul.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!