16 C
București
vineri, februarie 23, 2024

Retail – Ce a însemnat închiderea fabricii Frufru din Bucureşti de către Unilever? Circa 120 de oameni şi-au pierdut locul de muncă. Unilever: Asigurăm pentru toţi un tratament echitabil şi respectuos. Un angajat: Am un gust amar – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Cele cu vechime mai mare, au încă jumătate de salariu la fiecare an în plus lucrat, spun sursele ZF ♦ Angajaţii au fost anunţaţi vineri, 12 ianuarie.

Gigantul anglo-olandez Unilever a disponibilizat circa 120 de oameni odată cu închiderea fabricii de alimente sănătoase din Bucureşti, unitate de producţie unde se realizau bunuri sub brandurile Frufru şi Urban Monkey, spun sursele ZF din piaţă.

„Vineri, 12 ianuarie, au fost anunţaţi (de închiderea fabricii şi de disponibilizare - n.red.). Ne-au spus că au încercat timp de opt luni să vândă către cineva interesat (dar nu au reuşit - n.red.). Iar în ceea ce priveşte condiţiile de disponibilizare ele sunt aşa: angajaţii cu mai puţin de patru ani vechime primesc două salarii nete...

Unilever a intrat în acţionariatul companiei care deţine Frufru şi Urban Monkey în 2019, când grupul a preluat 75% din acţiuni. Apoi, a cumpărat şi restul de 25%.
♦ Ce primesc salariaţii disponibilizaţi? Persoanele mai noi de patru ani în echipă primesc două salarii. Cele cu vechime mai mare, au încă jumătate de salariu la fiecare an în plus lucrat, spun sursele ZF ♦ Angajaţii au fost anunţaţi vineri, 12 ianuarie.

Gigantul anglo-olandez Unilever a disponibilizat circa 120 de oameni odată cu închiderea fabricii de alimente sănătoase din Bucureşti, unitate de producţie unde se realizau bunuri sub brandurile Frufru şi Urban Monkey, spun sursele ZF din piaţă. Oficialii Unilever nu au răspuns până la momentul publicării acestei ştiri la solici­tarea Ziarului Financiar privind numărul persoanelor care şi-au pierdut locul de muncă şi condiţiile de disponibilizare oferite de companie.

„Prioritatea Unilever este, în acest moment, susţinerea tuturor colegilor afec­taţi de această transformare. Compania şi-a luat angajamentul de a asigura pentru toţi un tratament echitabil şi respectuos, în acord cu principiile sale de lungă durată. Rolul oamenilor şi al echipei în conturarea identităţii de business este extrem de important şi, prin urmare, colegii vor primi tot suportul necesar în această perioadă de tranziţie“, declarau anterior oficialii grupului anglo-olandez, tot ca răspuns la o solicitare a ZF.

Ce înseamnă tratament „echitabil şi respectuos“?

„Vineri, 12 ianuarie, au fost anunţaţi (de închiderea fabricii şi de disponibilizare – n.red.). Ne-au spus că au încercat timp de opt luni să vândă către cineva interesat (dar nu au reuşit – n.red.). Iar în ceea ce priveşte condiţiile de disponibilizare ele sunt aşa: angajaţii cu mai puţin de patru ani vechime primesc două salarii nete, iar ceilalţi au câte o jumătate de salariu în plus pentru fiecare an suplimentar lucrat. Dar ca să iei acest beneficiu, eşti obligat să stai până pe 4 mar­tie, când începe perioada de preaviz“, afir­mă un angajat cu mai bine de patru ani ve­chime în companie. El a răspuns întrebări­lor ZF sub protecţia anonimatului, în această perioadă desfăşurându-se discuţiile între grup şi salariaţii firmei Good People, cea care opera activitatea Frufru şi Urban Monkey, deci inclusiv fabrica închisă.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!