25.8 C
București
duminică, aprilie 14, 2024

Retail – Cea mai mare ofertă de listare din Europa Centrală şi de Est de după începerea războiului din Ucraina este în plină desfăşurare la Bursa de Valori Bucureşti: 80 de milioane de euro la Agricover Holding. PwC: Pentru BVB această listare este un test – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Cea mai mare ofertă de listare din Europa Centrală şi de Est de după începerea războiului din Ucraina este în plină desfăşurare la Bursa de Valori Bucureşti: 80 de milioane de euro la Agricover Holding.

Cea mai mare ofertă de listare a unei companii pe o bursă din Europa Centrală şi de Est de după începerea războ iului din Ucraina, adică din 24 fe bruarie 2022 în cea mai gravă criză din ultimii 70 de ani, este acum în plină desfăşurare în România într-o tranzacţie potenţială de 80 mil...

Raluca Capaţina-Stoica, PwC România: Pentru BVB, această listare reprezintă un test prin simplul fapt că, în contextul actual volatil geopolitic şi macroeconomic, se poate realiza cu succes un IPO de dimensiuni semnificative, cu atât mai mult cu cât în scurt de timp se aşteaptă şi cel mai mare IPO din istoria Bursei de Valori Bucureşti, respectiv listarea Hidroelectrica.
♦ În 2022 au avut loc 22 de listări pe bursele din Europa Centrală şi de Est (segmentul principal şi secundar), în valoare totală de 100 mil. euro ♦ Şase listări de 18 mil. euro în Bulgaria, una singură în Polonia, patru în Cehia pentru 30 mil. euro, una în Slovacia şi una în Slovenia.

Cea mai mare ofertă de listare a unei companii pe o bursă din Europa Centrală şi de Est de după începerea războ­iului din Ucraina, adică din 24 fe­bruarie 2022 în cea mai gravă criză din ultimii 70 de ani, este acum în plină desfăşurare în România într-o tranzacţie potenţială de 80 mil. euro.

Listarea Agricover, într-o ofertă care a început pe 4 mai şi se încheie pe 16 mai, este un test pentru Bursa de Valori Bucureşti, atât pentru investitori, cât şi pentru emitent, de a absorbi oferta de listare a unei companii care dezgheaţă piaţa marilor IPO-uri din regiune din ultimii doi ani. Şi totodată un test prin faptul că Agricover se listează înaintea Hidroelectrica, care are şanse mari ca în vara acestui an să încheie cea mai mare vânzare de acţiuni din istoria Bursei de Valori Bucureşti, de circa 2 mld. euro.

„Listarea companiei Agricover reprezintă primul IPO de acţiuni pe piaţa reglementată a Bursei de Valori Bucureşti de o valoare semnificativă (aproximativ 84 milioane euro) după începerea războiului din Ucraina“, spune Raluca Capaţina-Stoica, senior manager, PwC România.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!