27.3 C
București
luni, iunie 17, 2024

Retail – Cine este omul de afaceri care a câştigat 6,5 miliarde de dolari peste noapte, mai mult decât salariul mediu pe o lună a 6 milioane de români – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

În vârstă de 75 de ani, directorul general al conglomeratului francez de lux LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, sau, pe scurt, LVMH, şi-a construit averea pe parcursul a aproape patru decenii, creând un imperiu care include unele dintre cele mai cunoscute branduri din domeniul modei, bijuteriilor şi alcoolului, inclusiv Louis Vuitton, TAG Heuer şi Dom Pérignon.În luna martie, el a recâştigat titlul de cea mai bogată persoană din lume, iar în prezent are o avere netă de peste 220 de miliarde de dolari, după ce acţiunile LVMH au crescut recent şi i-au adus miliardarului francez încă şase miliarde de dolari în conturi peste noapte, scrie Bloomberg.Cea mai mare parte a averii lui Arnault provine dintr-o participaţie de 48% în LVHM, cel mai mare producător de bunuri de lux din lume.

El deţine aceste acţiuni prin intermediul unor entităţi asociate cu Financiere Agache, o firmă cu sediul la Paris care supraveghează investiţiile lui Arnault şi ale familiei sale, potrivit raportului anual 2023 al LVMH.În drumul său spre vârf...

Numele celebrului miliardar francez Bernarn Arnault a devenit sinonim cu lumea luxului. În vârstă de 75 de ani, directorul general al conglomeratului francez de lux LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, sau, pe scurt, LVMH, şi-a construit averea pe parcursul a aproape patru decenii, creând un imperiu care include unele dintre cele mai cunoscute branduri din domeniul modei, bijuteriilor şi alcoolului, inclusiv Louis Vuitton, TAG Heuer şi Dom Pérignon.În luna martie, el a recâştigat titlul de cea mai bogată persoană din lume, iar în prezent are o avere netă de peste 220 de miliarde de dolari, după ce acţiunile LVMH au crescut recent şi i-au adus miliardarului francez încă şase miliarde de dolari în conturi peste noapte, scrie Bloomberg.Cea mai mare parte a averii lui Arnault provine dintr-o participaţie de 48% în LVHM, cel mai mare producător de bunuri de lux din lume. El deţine aceste acţiuni prin intermediul unor entităţi asociate cu Financiere Agache, o firmă cu sediul la Paris care supraveghează investiţiile lui Arnault şi ale familiei sale, potrivit raportului anual 2023 al LVMH.În drumul său spre vârf, Bernard Arnault i-a adus cu el şi pe cei cinci copii ai săi, construind un imperiu de afaceri imens. Fiecare dintre aceştia a primit un loc în boardul LVMH.Bernard Arnault s-a născut în oraşul Roubaix din nordul Franţei, în 1949. După ce a absolvit cu o diplomă de inginer la Ecole Polytechnique din Paris, s-a alăturat companiei familiei sale şi l-a convins pe tatăl său să renunţe la businessul în construcţii şi să se concentreze pe sectorul imobiliar.Însă a început să scrie istorie pe piaţa bunurilor de lux abia în 1984, când a preluat grupul textil falimentar care deţinea Christian Dior. El a vândut toate celelalte afaceri ale companiei şi a folosit veniturile pentru a cumpăra o participaţie de control în LVMH. Printre alte achiziţii se numără Fendi, TAG Heuer şi Bulgari. A încercat şi nu a reuşit să cumpere casa de licitaţii Sotheby’s şi retailerul Gucci, pe care le-a pierdut în favoarea miliardarului rival Francois Pinault în 2010.Atunci când nu conduce un imperiu de sute de miliarde de dolari, şeful LVMH se concenetrează pe pasiunea sa pentru artă. Colecţia sa de artă, alcătuită din tablouri moderne şi contemporane, include lucrări de Jean-Michel Basquiat, Damien Hirst, Maurizio Cattelan, Andy Warhol şi Pablo Picasso.Arnault a declanşat o dezbatere privind impozitarea bogaţilor în Franţa în 2012, când guvernul belgian a dezvăluit că acesta încerca să devină cetăţean belgian. Arnault a declarat că intenţionează să plătească în continuare impozite în Franţa. Cererea sa a avut ca scop protejarea unei fundaţii pe care a înfiinţat-o în Belgia pentru a „proteja interesele financiare şi averea” moştenitorilor săi. În aprilie 2013, el şi-a retras cererea ca „un gest al ataşamentului meu faţă de Franţa şi al credinţei mele în viitorul ei”.

Drumul lui Bernard Arnault de la nimic la un imperiu global de business:1949: Bernard Jean Etienne Arnault se naşte la Roubaix, Franţa.1971: Absolvă Şcoala Politehnică din Paris.1971: Se angajează la Ferret-Savinel, compania de construcţii a familiei sale.1984: Este numit director general al holdingului de bunuri de lux Financiere Agache.1989: Preia controlul LVMH şi devine preşedinte şi director general.1999: Compania face o ofertă de preluare nereuşită pentru Gucci.2012: Solicită cetăţenia belgiană, ceea ce a provocat o dezbatere privind taxele în Franţa.2013: Retrage cererea de acordare a cetăţeniei belgiene, ca „gest” faţă de Franţa.2013: LVMH achiziţionează Loro Piana, producător de haine din caşmir, pentru 2,6 miliarde de dolari.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.businessmagazin.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!