30 C
București
duminică, iulie 21, 2024

Retail – Clotilde Armand acuză: În cartierul Floreasca sunt mai multe restaurante și terase care nu au fost niciodată controlate. Este promisă „toleranță zero” – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Primăria Sectorului 1 anunță "toleranță zero" față de toate imobilele construite ilegal, primarul Clotilde Armand afirmând că în cartierul Floreasca sunt mai multe restaurante și terase care nu au fost niciodată controlate de fosta administrație locală.

Primarul a dispus ca polițiștii locali de la Disciplina în Construții și Afișaj Stradal să demareze o acțiune complexă de clarificare/lămurire a situațiilor juridice a unor terenuri și construcții în mai multe zone ale Sectorului 1 iar în paralel a fost accelerat programul de cadastrare a domeniului public...

Încă din anul 2022 primarul Clotile Armand a dispus ca polițiștii locali de la Disciplina în Construții și Afișaj Stradal să demareze o acțiune complexă de clarificare/lămurire a situațiilor juridice a unor terenuri și construcții în mai multe zone ale Sectorului 1...

Primăria Sectorului 1 anunță „toleranță zero” față de toate imobilele construite ilegal, primarul Clotilde Armand afirmând că în cartierul Floreasca sunt mai multe restaurante și terase care nu au fost niciodată controlate de fosta administrație locală. Primarul a dispus ca polițiștii locali de la Disciplina în Construții și Afișaj Stradal să demareze o acțiune complexă de clarificare/lămurire a situațiilor juridice a unor terenuri și construcții în mai multe zone ale Sectorului 1 iar în paralel a fost accelerat programul de cadastrare a domeniului public.

”Primăria Sectorului 1 are toleranță zero față de toate imobilele construite ilegal în această zonă administrativă. Încă din anul 2022 primarul Clotile Armand a dispus ca polițiștii locali de la Disciplina în Construții și Afișaj Stradal să demareze o acțiune complexă de clarificare/lămurire a situațiilor juridice a unor terenuri și construcții în mai multe zone ale Sectorului 1. În paralel a fost accelerat programul de cadastrare a domeniului public”, anunță primăria.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a dat ca exemplu situația teraselor și restaurantelor din cartierul Floreasca, unde, spune Primăria, ”în anul 2023 au fost semnate primele cinci dispoziții de desființare a unor restaurante și terase construite ilegal”.

“La începutul mandatului am primit numeroase sesizări, inclusiv din presă, că mulți afaceriști, în goana după bani obținuți ușor, și-au construit ilegal restaurantele și terasele în zonele exclusiviste ale Sectorului 1. Adică fără avize și autorizații de construire. Sunt terase cu aglomerație mare de VIP-uri pe metrul pătrat, cu patroni care sunt protejați politic, cu PR plătit la televiziunile de știri, iar din acest motiv nimeni nu a avut curajul să-i verifice. Exact ca la Ferma Dacilor care a ars de curând. Ce am găsit, de exemplu, în cartierul Floreasca este greu de descris.  Aici sunt mai multe restaurante și terase care nu au fost niciodată controlate de fosta administrație locală. Culmea, multe erau construite chiar pe domeniul public cu complicitatea fostei administrații locale- care nu și-a intabulat nici măcar dreptul de proprietate. Furtul domeniului public se făcea sub ochii autorităților”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Primăria Sectorului 1 arată că, în ceea ce privește situația teraselor și restaurantelor din Parcul Herăstrău, pentru că este zonă protejată (Parcul Herăstrău este monument istoric), Poliția Locală Sector 1 nu poate face verificări pe linia disciplinei în construcții, însă, a fost sesizat Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Direcția Generală de Poliție Locală și Control a Municipiului București pentru a verifica avizele și autorizațiile de construire.

”Unii patroni și-au construit în Parcul Herăstrău pontoane de sute de metri pătrați, dar au o singură ieșire din local, o ilegalitate crasă, nu ar putea primi niciodată avize de securitate. Sper să vedem cât mai rapid rezultatele verificărilor de către instituțiile pe care le-am sesizat și sper că vor fi luate măsurile care se impun pentru siguranța locuitorilor Capitalei. Pentru cei care frecventează localurile din Herăstrău (despre care am tot avertizat și despre care am arătat cui aparțin) am un singur mesaj:  aceste locații  n-au niciun fel de autorizație de construire și funcționare! Doar norocul a făcut ca până acum să nu se întâmple o tragedie precum cea de la Ferma Dacilor”, a mai precizat edilul Clotilde Armand.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!