25 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024

Retail – Compania Vascar va exporta pateuri și conserve pe piața din SUA – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Vascar, unul dintre principalii producători de preparate din carne și conserve din România, a primit acreditarea de a exporta pateuri și conserve din carne de porc pe piaţa din SUA, în urma unui audit al Food Safety and Inspection Service (FSIS), efectuat în România.

Pe tot parcursul acestui proces, demarat în 2021, managementul companiei și echipa tehnică a fost în contact permanent cu ANSVSA, FSIS şi cu Serviciul de Inspecţie pentru Sănătatea Animalelor şi a Plantelor din cadrul Ministerului American al Agriculturii (USDA-APHIS).

De altfel, produsele Vascar au fost prezente pe cele mai exigente piețe ale lumii (SUA, URSS, Germania și Franța) încă dinainte de 1989, când fabrica purta denumirea de Industria Cărnii Vaslui”, spune Vlad Ciuburciu, Director General Vascar.

Vascar, unul dintre principalii producători de preparate din carne și conserve din România, a primit acreditarea de a exporta pateuri și conserve din carne de porc pe piaţa din SUA, în urma unui audit al Food Safety and Inspection Service (FSIS), efectuat în România.

Auditul a avut ca scop stabilirea echivalenței între sistemul de inspecție a cărnii din România și cel din SUA. Pe tot parcursul acestui proces, demarat în 2021, managementul companiei și echipa tehnică a fost în contact permanent cu ANSVSA, FSIS şi cu Serviciul de Inspecţie pentru Sănătatea Animalelor şi a Plantelor din cadrul Ministerului American al Agriculturii (USDA-APHIS).

„Ne bucurăm că după un efort susținut al autorităților și producătorilor locali, redeschiderea pieței Statelor Unite ale Americii a fost posibilă pentru produsele din carne din țara noastră. De altfel, produsele Vascar au fost prezente pe cele mai exigente piețe ale lumii (SUA, URSS, Germania și Franța) încă dinainte de 1989, când fabrica purta denumirea de Industria Cărnii Vaslui”, spune Vlad Ciuburciu, Director General Vascar.

Auditul a certificat că sistemul românesc de inspecţie a produselor din carne poate asigura controlul final, supravegherea şi aplicarea legislaţiei.

Obţinerea acestei acreditări este rezultatul unui efort conjugat al companiei Vascar şi al altor producători din România, al Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) şi al ambasadelor celor două ţări, SUA şi România.

În prezent, Vascar exportă produse marcă proprie în țări precum: Anglia, Italia, Spania, Germania, Franța dar și în alte țări din Europa și Africa. Exportul reprezintă un segment important pentru companie și managementul își propune să crească ponderea acestuia în cifra de afaceri.

În 2018, Vascar a lansat gama completă de produse 100% naturale, Alege Natural, fără E-uri, de la Moldova în Bucate. În această categorie, Vascar a adus și o noutate absolută, Produsele Rumenite, Alege Natural Fără E-uri, preparate printr-o procedură ce permite păstrarea proprietăților nutritive și asigurarea unui gust natural, savuros.

Înfiintată în 1984 la Vaslui, Vascar este o companie cu capital 100% românesc cu o evoluție susținută pe o piață extrem de competitivă. Astăzi, Vascar este unul dintre principalii producători de preparate din carne și conserve din România, oferind produse nu doar gustoase, ci și sănătoase, sub mărcile Vascar și Moldova în Bucate.

Pentru Vascar lucrează mai mult de 400 de angajati, iar compania deține o fabrică de procesare la Vaslui și 21 magazine proprii în regiunea Moldova, fiind unul dintre principalii angajatori din regiune.

Produsele Vascar și Moldova în Bucate sunt distribuite la nivel național, în hypermarket-uri, magazine tradiționale partenere și online, pe www.freshful.ro și www.sezamo.ro. De asemenea, Vascar este o companie care produce produse “marcă proprie” pentru Carrefour, Mega Image, Penny Market și Lidl.

Vascar a înregistrat la finalul anului 2022 o cifră de afaceri de 108,9 milioane de lei.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (modernbuyer.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!