La Maison d’Isabelle, un local care în 2018 a primit premiul pentru cel mai bun croissant cu unt din oraş, un croissant costă 1,2 euro (6 lei), la fel sau chiar mai puţin decât în Bucureşti.
♦ În 90% din cazuri, croissantul cu unt din cafenelele din România provine din aluat congelat, iar preţul pe bucată, de la producător, este 1,5-2 lei ♦ La vânzare, în cafenea, croissantul costă între 8 şi 14 lei.
Croissantul cu unt, o delicatesă franţuzească apreciată în întreaga lume, a câştigat popularitate şi în rândul bucureştenilor, astfel că şi-a făcut loc în majoritatea vitrinelor cafenelelor. Cererea crescută a condus la preţuri mai mari ale acestui produs, mai ales în ultimul an, care în unele locaţii din Capitala se vinde cu 14 lei, preţ similar cu cel din restaurantele pariziene.
„Sunt un fan înrăit al croissantului cu unt, aşa că ori de câte ori am ocazia, îl cumpăr. Am fost recent la Paris şi, ca de fiecare dată, am mers să îmi cumpăr unul de la Maison d’Isabelle, un local care în 2018 a primit premiul pentru cel mai bun croissant cu unt din oraş. Merg acolo de fiecare dată când ajung în Paris şi ce mă surprinde iar şi iar – dincolo de gust – e preţul. Spre exemplu, în vara lui 2023, un croissant costă 1,2 euro (6 lei), la fel sau chiar mai puţin decât în Bucureşti. Şi acest loc nu este excepţia în Paris“, povesteşte Cristina, o împătimită de călătorii.
Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).