21.7 C
București
luni, iulie 22, 2024

Retail – Cu alegeri locale în perspectivă, Ungaria prelungeşte plafonarea preţurilor mâncării, majorează pensiile cu 15%, creşte salariile profesorilor cu 75% în trei ani – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Guvernul ungar a decis să pre lungească măsura plafonării pre ţurilor alimentelor de bază până pe 30 aprilie, relatează Daily News Hungary.

Decizia a fost luată din cauza războiului prelungit din Ucraina şi a inflaţiei determinate de sancţiunile europene, a declarat ministrul ungar al agriculturii Istvan Nagy.

De asemenea, premierul ungar Viktor Orban a semnat un decret privind majorarea cu 15% a pensiilor din 1 ianuarie 2023, scrie Budapest Business Journal.

Guvernul ungar a decis să pre­lungească măsura plafonării pre­ţurilor alimentelor de bază până pe 30 aprilie, relatează Daily News Hungary. Decizia a fost luată din cauza războiului prelungit din Ucraina şi a inflaţiei determinate de sancţiunile europene, a declarat ministrul ungar al agriculturii Istvan Nagy.
Pentru că guvernul urmăreşte în continuare susţinerea familiilor, mă­su­ra de plafonare a preţurilor mân­cării rămâne în vigoare. De asemenea, premierul ungar Viktor Orban a semnat un decret privind majorarea cu 15% a pensiilor din 1 ianuarie 2023, scrie Budapest Business Journal. „Ungaria are obiective ambiţioa­se ce trec dincolo de vremurile difi­cile. Un astfel de obiectiv este de a ne asigura că pensionarii duc un trai decent“, a declarat Orban. „Am atins acest obiectiv în fiecare an din 2010“. Majorarea cu 15% a pensiilor introdusă din ianuarie se va aplica şi celei de-a 13-a pensii, a anunţat Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului ungar, potrivit Daily News Hungary. Economia ungară este stabilă, iar rata de creştere a acesteia se numără printre cele mai ridicate în fiecare an, a subliniat acesta.

Evaluând 2022, Gulyas a decla­rat că acesta a fost un an „dificil, dar destul de bun“. Acesta a remarcat că în alegerile generale din urmă cu opt luni dreapta conservatoare a primit sprijin fără precedent din partea electoratului. „După 12 ani la guver­nare, aceasta este cea mai mare re­cunoaştere primită, care ne îndeam­nă să mergem mai departe“. În Ungaria urmează a fi orga­nizate alegeri locale în 2024. Ministerul afacerilor externe Bence Retvari a discutat de asemenea pe marginea majorărilor salariale pentru profesori cu organizaţiile civile. Retvari a anunţat că dascălii vor primi o majorare salarială de 75% în următorii trei ani. Dascălii îşi vor vedea salariile crescând cu 21% anul viitor, cu 25% în 2024 şi cu 29% în 2025. Astfel, salariul mediu al acestora va urca la 770.000 de forinţi (1.845 de euro). Pe de altă parte, guvernul ungar a anunţat că nu va prelungi actualul moratoriu privind rambursarea creditelor, care va expira pe 31 decembrie. Ministrul dezvoltării economice Marton Nagy a declarat că numărul celor care profită de acest moratoriu a scăzut semnificativ. Actualul plafon asupra dobânzilor asigură o protecţie adecvată pentru 350.000 de familii şi 60.000 de afaceri. 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!