0.2 C
București
joi, martie 30, 2023

Retail – Cumpărătorii vor suferi noi majorări de prețuri pe măsură ce… – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Cumpărătorii din întreaga lume vor plăti mai mult pentru alimente în acest an comparativ cu anul trecut, potrivit retailerilor, firmelor de bunuri de consum și investitorilor, exceptând situația în care prețurile materiilor prime vor scădea sau tendința de tranziție la mărcile proprii ale magazinelor, mai ieftine, se va accelera, transmite Reuters.

De mai mult de un an, retailerii și producătorii bunuri de consum sunt blocați în negocieri dure cu privire la prețuri, fricțiunile începând în 2021 din cauza blocajelor provocate de COVID-19 pe lanțurile de aprovizionare.

În primele trei săptămâni ale acestui an, britanicii au plătit cu 16,7% mai mult pentru alimente, comparativ cu perioada similară a anului trecut, potrivit firmei de cercetare Kantar.

Cumpărătorii din întreaga lume vor plăti mai mult pentru alimente în acest an comparativ cu anul trecut, potrivit retailerilor, firmelor de bunuri de consum și investitorilor, exceptând situația în care prețurile materiilor prime vor scădea sau tendința de tranziție la mărcile proprii ale magazinelor, mai ieftine, se va accelera, transmite Reuters.

De mai mult de un an, retailerii și producătorii bunuri de consum sunt blocați în negocieri dure cu privire la prețuri, fricțiunile începând în 2021 din cauza blocajelor provocate de COVID-19 pe lanțurile de aprovizionare. Între timp disputa s-a agravat ca urmare a costurilor mari la materii prime și energie, creșterea prețurilor la produsele de bază, de la pâine și până la lapte și carne, agravând o criză a costului vieții în Europa, scrie Agerpres.

În primele trei săptămâni ale acestui an, britanicii au plătit cu 16,7% mai mult pentru alimente, comparativ cu perioada similară a anului trecut, potrivit firmei de cercetare Kantar. În SUA, indicele produselor alimentare, care include și mesele acasă dar și la cafenele și restaurante, a crescut cu 10,4% în anul 2022.

Mark Schneider, directorul Nestle, cel mai mare producător de alimente din lume, a declarat săptămâna trecută că grupul elvețian va fi nevoit să majoreze și mai mult prețurile produselor alimentare în acest an, pentru a contracara costurile mai mari de producție pe care nu le-a transferat încă în totalitate asupra consumatorilor.

„Investitorii vor plăti o primă pentru companiile care vor demonstra că au puterea de stabili prețurile în portofoliul lor de produse, fără a afecta în mod negativ volumele și cota de piață”, susține Jack Martin, manager la Oberon Investments.

Marjele marilor producători de bunuri de consum au fost reduse de costurile mai mari cu imputurile timp de aproape un an în condițiile în care prețul ingredientelor, precum grâu și ulei de floarea soarelui, a explodat după invadarea Ucrainei.

Unilever, care urmează să publice joi rezultatele sale anuale, anunța încă din luna octombrie că ritmul de creștere a prețurilor a atins un nivel record de 12,5% în trimestrul al treilea. Nestle și Danone urmează să anunțe și ei rezultatele anuale la finele acestei luni.

Tineke Frikkee, manager la Waverton Investment Management, se așteaptă ca Unilever să majoreze prețurile în 2023, chiar dacă o va face selectiv. „Ultimul anunț făcut de Unilever a fost unul clar că ar prefera să vândă mai puține produse la prețuri mai mari, să mențină prețurile sub cele ale competitorilor și să câștige cote de piață”, a spus Frikkee.

Producătorii de bunuri de consum vor continua să majoreze prețurile până când își vor recupera profitabilitatea, susține și Bruno Monteyne, analist la Bernstein. „Singurul lucru care poate opri asta sunt consumatorii care vor începe să se orienteze, mai rapid, spre mărcile proprii ale magazinelor și dacă prețurile la materii prime vor continua să scadă și atunci nu va mai fi nevoie de majorări de prețuri”, a spus Bruno Monteyne.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!