11 C
București
vineri, februarie 23, 2024

Retail – De ce sunt nervoşi fermierii când iau subvenţii de peste 2 miliarde de euro pe an? – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Vineri, 300-400 de tractoare au ajuns în Bucureşti, în Piaţa Victoriei, şi alte câteva sute s-au pus în mişcare din Timiş, Dâmboviţa, Constanţa, Teleorman, Suceava, Botoşani şi Sibiu şi vor continua să protesteze şi în această săptămână.

În ultimii 15 ani, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a acordat subvenţii de aproape 40 de miliarde de euro fermierilor români, din care 30 de miliarde de euro au fost de la UE, unul dintre „vinovaţii“ indicaţi de fermieri în situaţia actuală.

În 2024, APIA are un buget de 2,2 miliarde de euro pentru subvenţiile celor 850.000 de fermieri locali.

♦ Combustibilul foarte scump, asigurările şi ITP-ul pentru maşini şi utilaje foarte mari, preţurile mici ale cerealelor, presiunea adusă de marfa ucraineană şi noile măsuri luate de Uniunea Europeană pentru protejarea mediului, care afectează direct fermierii, sunt motivele pentru protestul spontan al fermierilor şi transportatorilor.

Vineri, 300-400 de tractoare au ajuns în Bucureşti, în Piaţa Victoriei, şi alte câteva sute s-au pus în mişcare din Timiş, Dâmboviţa, Constanţa, Teleorman, Suceava, Botoşani şi Sibiu şi vor continua să protesteze şi în această săptămână.

Fermierii români s-au „inspirat“ din protestele făcute în acest an de colegii din cele mai mari puteri agricole ale UE – Germania şi Franţa –, care sunt şi principalii concurenţi ai României pe piaţa de cereale şi oleaginoase.

În ultimii 15 ani, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a acordat subvenţii de aproape 40 de miliarde de euro fermierilor români, din care 30 de miliarde de euro au fost de la UE, unul dintre „vinovaţii“ indicaţi de fermieri în situaţia actuală. În 2024, APIA are un buget de 2,2 miliarde de euro pentru subvenţiile celor 850.000 de fermieri locali. Fermierii care fac agricultură convenţională şi cultivă cereale primesc până la 300 de euro/hectar în fiecare an.

 


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!