15.2 C
București
luni, mai 27, 2024

Retail – De la Manager adjunct de magazin la Director Național de Vânzări, Fănica Kortmann – Penny România coordonează astăzi peste 2.700 de colegi – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Experiența mea în branșă a început în Dortmund, la Rewe Supermarket, în anul 2000, ca Manager adjunct de magazin.

Revenirea mea în România în 2008 și alegerea de a lucra la Penny au fost influențate de dorința de a rămâne în cadrul grupului Rewe, unde mă simt ca acasă.

Odată cu expansiunea rețelei însă, responsabilitățile mele au crescut, astfel că în prezent am în coordonare peste 2.700 de colegi, 30 de inspectori de zonă, distribuiți în 20 de județe și un număr total de 173 de magazine.

Într-un scurt dialog cu Fănica Kortmann, Directorul Național de Vânzări al Penny România, am aflat câte ceva despre evoluția sa în companie, despre ce își propune ca lider de echipă, dar și despre strategiile pe care le consideră necesare pentru a rămâne competitivi și adaptați la schimbările din peisajul de retail.

Am fost mereu atrasă de dinamica și diversitatea oferită de domeniul vânzărilor și, implicit, de interacțiunea directă cu oamenii. Experiența mea în branșă a început în Dortmund, la Rewe Supermarket, în anul 2000, ca Manager adjunct de magazin. Tot ce am învățat acolo, într-o cultură care pune accent pe relaționare și pe calitate, într-un cadru dezvoltat, competitiv și bine structurat, m-a motivat să continui în acest domeniu. Revenirea mea în România în 2008 și alegerea de a lucra la Penny au fost influențate de dorința de a rămâne în cadrul grupului Rewe, unde mă simt ca acasă.

Am început ca inspector de zonă, când supervizam inițial un număr mic de magazine. Odată cu expansiunea rețelei însă, responsabilitățile mele au crescut, astfel că în prezent am în coordonare peste 2.700 de colegi, 30 de inspectori de zonă, distribuiți în 20 de județe și un număr total de 173 de magazine.

Provocările sunt variate, de la gestionarea eficientă a unei echipe atât de mari și asigurarea coeziunii ei ‒ în ciuda diversității geografice ‒, până la dezvoltarea continuă a unei strategii de vânzări, care să corespundă atât așteptărilor clienților, cât și obiectivelor companiei.

Mă preocupă, în principal, dezvoltarea continuă a competențelor membrilor echipei, la orice nivel, și crearea unui mediu de lucru în care să existe o stare de bine, motivație și, în care, fiecare coleg să se simtă în siguranță. Dincolo de programele de training în leadership implementate, eu pun accentul mai cu seamă pe comunicare și pe o relaționare sănătoasă între membrii echipei.

Cultura noastră organizațională este definită de valori precum respectul reciproc și atenția concentrată pe nevoile clienților. La rândul meu, încurajez transparența, deschiderea și colaborarea în echipă, pentru că așa putem contribui la crearea unui mediu de lucru în care fiecare membru să se simtă apreciat și motivat să își atingă potențialul maxim.

Clienții noștri sunt, în esență, consumatorii care intră zilnic în magazinele Penny. Pentru a menține și îmbunătăți relația cu aceștia, punem accent pe calitatea serviciilor, pe amabilitate și pe oferirea unei experiențe de cumpărături plăcute. Concret: ascultăm activ feedback-ul lor și ne adaptăm ofertele constant pentru a răspunde așteptărilor și nevoilor lor.

Strategia mea se bazează pe adaptabilitate, pe inovare și pe o înțelegere profundă a pieței. Îmi doresc să rămânem constanți în ceea ce privește oferta de produse variate și de calitate, să ne focusăm pe optimizarea proceselor interne și pe dezvoltarea unei relații apropiate cu clienții noștri. De asemenea, pentru a asigura un nivel ridicat de profesionalism, pentru a răspunde prompt și eficient nevoilor pieței, îmi doresc să investim în formarea continuă a echipelor.

Observăm o tendință crescută spre digitalizare și personalizare a ofertei, ceea ce ne determină să ne adaptăm strategiile de vânzare și să inovăm constant. Drept urmare, ne concentrăm pe îmbunătățirea experienței de cumpărături online și offline, integrăm tehnologii noi, care să faciliteze acest proces și care să aducă valoare adăugată clienților noștri.

Ne adaptăm continuu la noile tehnologii și tendințe digitale, tocmai pentru a rămâne competitivi în industria de retail. Aceasta implică investiții în sisteme de gestiune a stocurilor și în platformele online, în dezvoltarea aplicațiilor mobile pentru a îmbunătăți experiența clienților. Toate aceste inovații ne permit să fim mai eficienți în operațiuni și să oferim servicii adaptate. Eforturile de digitalizare sunt esențiale pentru a facilita o interacțiune fluidă cu clienții și pentru a gestiona eficient operațiunile magazinelor.

Avem planuri ambițioase de expansiune, care vizează deschiderea a 35-40 de noi magazine. Această expansiune este susținută de o investiție continuă în oameni și în tehnologie pentru a asigura dezvoltarea sustenabilă a companiei.

Din rolul de Director Național de Vânzări mă implic în planificarea și implementarea strategiilor de creștere, coordonând cât mai bine echipele de vânzări pentru a asigura atingerea obiectivelor. Cum vă spuneam, eforturile mele sunt concentrate în egală măsură pe optimizarea proceselor de vânzări, pe formarea continuă a echipei și pe a facilita adaptarea la dinamica pieței, tocmai din dorința de a sprijini această viziune de dezvoltare.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (modernbuyer.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!