15.2 C
București
luni, mai 27, 2024

Retail – Farmaciile Medimfarm din Prahova au generat un business de 163 mil. lei în 2023, plus 10% – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Farmaciile Medimfarm din Prahova au generat un business de 163 mil.

Reţeaua de farmacii Medimfarm din Prahova, una dintre cele mai extinse businessuri regionale din retailul farmaceutic local, a ajuns la 163 mil.

lei afaceri în 2023, în creştere cu 10% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF făcute pe baza datelor de la Finanţe.

Medimfarm este unul dintre cele mai extinse lanţuri regionale de farmacii, fiind un jucător de talie medie în piaţa de profil.
Reţeaua de farmacii Medimfarm din Prahova, una dintre cele mai extinse businessuri regionale din retailul farmaceutic local, a ajuns la 163 mil. lei afaceri în 2023, în creştere cu 10% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF făcute pe baza datelor de la Finanţe.

Totuşi, anul trecut compania a intrat pe pierderi de 1,5 mil. lei. Medimfarm a generat profit în 2020-2022, perioadă care a coincis cu criza sanitară, anterior fiind tot pe pierdere.

Lanţul de 58 de farmacii acoperă mai multe judeţe, printre care Prahova, Buzău, Iaşi, Călăraşi, dar şi Bucureşti. În total, 300 de angajaţi sunt în farmaciile Medimfarm, controlate indirect de omul de afaceri Mihai Anastasescu.

Medimfarm este unul dintre cele mai extinse lanţuri regionale de farmacii, fiind un jucător de talie medie în piaţa de profil.

La nivel naţional funcţionează marile reţele cu sute de unităţi în întreaga ţară, urmate de cele regionale, cu câteva zeci de farmacii în mai multe judeţe, dar şi farmacii cu una-două unităţi, de obicei în zonele rurale sau în oraşele mici, fiind controlate de farmacişti. în ultimii ani, miza celor mai mari jucători a fost extinderea prin achiziţia unor lanţuri mai mici, dar şi punctual, a unor unităţi independente.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!