17.8 C
București
vineri, iunie 14, 2024

Retail – Deloitte M&A 2024. Aleksandar Dragicevic, principal la MidEuropa (Profi), despre tranzacţia Profi – Mega Image: Investiţia uriaşă, de peste 1 mld. euro, este practic o mărturie pentru mediul de investiţii din România – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

euro prin care grupul olandezo-belgian Ahold Delhaize (Mega Image) a cumpărat Profi de la fondul de investiţii MidEuropa este practic o mărturie pentru mediul de investiţii din România, a spus Aleksandar Dragicevic, principal la MidEuropa, la conferinţa Deloitte M&A 2024, organizată în parteneriat cu Ziarul Financiar.

Tranzacţia este supusă aprobării de către autorităţile competente în materia regulilor de concurenţă şi se estimează a fi finalizată în cursul anului 2024.

♦ „Dacă vă uitaţi la avansul Profi de când l-am preluat noi, vorbim de peste triplarea afacerilor. Este ca şi cum ai vedea un start-up din Silicon Valley în termeni de creştere“.

Investiţia de peste 1 mld. euro prin care grupul olan­dezo-belgian Ahold Delhaize (Mega Image) a cumpărat Profi de la fondul de investiţii MidEuropa este practic o mărturie pentru mediul de investiţii din România, a spus Aleksandar Dragicevic, principal la MidEuropa, la conferinţa Deloitte M&A 2024, organizată în parteneriat cu Ziarul Financiar.

„Tranzacţia este una de refe­rinţă în Europa şi clar în Româ­nia. Avem această investiţie uria­şă, mai mare de 1 mld. euro, iar a­ceas­ta este practic o mărturie des­pre mediul de investiţii din Româ­nia. Pentru noi, ca investi­tor, în Ro­mânia şi în regiune, nu este nu­mai despre exitul Profi, ci şi des­pre încrederea în regiune“, a spus el. Grupul olandezo-belgian Ahold Delhaize, proprietarul Mega Image, a preluat reţeaua Profi în România de la MidEuropa Partners, un fond de investiţii.

Tranzacţia este estimată la 1,3 mld. euro (pre IFRS), cea mai mare din istoria retailului autohton. Tranzacţia este supusă aprobării de către autorităţile competente în materia regulilor de concurenţă şi se estimează a fi finalizată în cursul anului 2024.

„Dacă vă uitaţi la avansul Profi de când l-am preluat noi, vorbim de peste triplarea  afacerile. Este ca şi cum ai vedea un start-up din Silicon Valley în termeni de creştere, ceea ce nu este ceva obişnuit în această parte a lumii“, a mai spus Aleksandar Dragicevic.

Profi are 1.650 de magazine şi Mega Image are circa 1.000 de unităţi. Ca cifră de afaceri, împreună, ele adună 20,3 mld. lei în 2022. Spre comparaţie, Lidl a avut anul trecut 18,5 mld. lei.

 


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!