27.9 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024

Retail – Diana Pavelescu: expertiză și pasiune pentru vinuri la Unvinpezi.ro – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Diana Pavelescu: Desigur, am avut ocazia să degust multe vinuri remarcabile, dar trei dintre ele mi-au rămas în mod special în memorie: Negru de Drăgășani 2019 de la Avincis, un vin complex și elegant care reușește să îmbine tradiția cu inovația; Catena Malbec 2019, un vin argentinian robust și intens, plin de arome de fructe negre și condimente; și Philipponnat Champagne Brut, o șampanie rafinată, cu o perlaj fin și arome delicate de citrice și pâine prăjită.

Diana Pavelescu, Secretar General al Asociației Degustătorilor Autorizați, cu o experiență de peste 15 ani în industria viticolă, a început colaborarea cu Unvinpezi.ro în martie 2020.

Evenimente

25 iulie – Maraton Medika TV – Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie – Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Cu un palmares impresionant de jurizări la concursuri internaționale și o prezență semnificativă în mediul online, Diana aduce o perspectivă valoroasă și inspirațională în fiecare recenzie pe care o scrie pentru Unvinpezi.ro.

Unvinpezi.ro: De când colaborezi cu Unvinpezi.ro și cum a evoluat această colaborare de-a lungul anilor?

Diana Pavelescu: Am început colaborarea cu Unvinpezi.ro în martie 2020, chiar la începutul pandemiei. Această oportunitate a fost ca o gură de aer proaspăt într-o perioadă în care eram cu toții izolați în case, oferindu-mi un refugiu creativ și o modalitate de a mă detașa de la situația globală. În cei patru ani care au trecut, cine ar fi crezut că atât de repede, fiecare recenzie scrisă a fost o ocazie de a descoperi noi vinuri și de a împărtăși aceste descoperiri cu o comunitate din ce în ce mai numeroasă și mai entuziastă.

Unvinpezi.ro: Ce crezi că are Unvinpezi.ro diferit de celelalte site-uri de profil?

Diana Pavelescu: Unvinpezi.ro se distinge prin faptul că oferă evaluările unor profesioniști și cunoscători în domeniul vinului, lucru rar întâlnit pe alte platforme similare. Acest aspect asigură că fiecare vin listat este de o calitate superioară, ceea ce creează o experiență de încredere pentru consumatori. Este un sentiment minunat să știu că părerea mea contează și că pot influența alegerile oamenilor în materie de vinuri. De asemenea, apreciez faptul că pe acest site nu se listează vinuri de calitate îndoielnică, oferindu-mi mereu încredere că voi avea parte de experiențe pozitive.

Unvinpezi.ro: Ne poți oferi un top 3 vinuri pe care le-ai încercat de-a lungul acestor ani?

Diana Pavelescu: Desigur, am avut ocazia să degust multe vinuri remarcabile, dar trei dintre ele mi-au rămas în mod special în memorie: Negru de Drăgășani 2019 de la Avincis, un vin complex și elegant care reușește să îmbine tradiția cu inovația; Catena Malbec 2019, un vin argentinian robust și intens, plin de arome de fructe negre și condimente; și Philipponnat Champagne Brut, o șampanie rafinată, cu o perlaj fin și arome delicate de citrice și pâine prăjită. Fiecare dintre aceste vinuri reprezintă o experiență unică și memorabilă.

Unvinpezi.ro: Ce face vinul diferit de alte băuturi alcoolice și de ce îți place să scrii despre vin?

Diana Pavelescu: Vinul este mult mai mult decât o simplă băutură alcoolică; este un aliment cu o poveste fascinantă. Fiecare sticlă de vin poartă în ea amprenta locului de origine, a climatului și a anului de recoltă. De exemplu, într-un an cald, aromele de fructe vor fi mai coapte și intense, iar vinul va avea un corp mai plin și un nivel mai ridicat de alcool. Într-un an rece, vinul va fi mai zvelt, cu o aciditate mai pronunțată și arome mai verzi. Această diversitate și complexitate fac din vin o experiență senzorială unică, care merită povestită și împărtășită. Îmi place să scriu despre vin tocmai pentru că fiecare sticlă are o poveste de spus, iar eu mă simt privilegiată să pot aduce aceste povești în fața cititorilor.

Unvinpezi.ro: Care a fost cea mai memorabilă/interesantă/amuzantă experiență legată de vin pe care ai avut-o în cadrul colaborării cu Unvinpezi.ro?

Diana Pavelescu: Haha, am avut câteva aventuri legate de respectarea termenelor limită de transmis. Una dintre cele mai memorabile a fost când eram plecată din țară și urma să revin cu o seară înainte de listarea vinului. Planul era să degust vinul imediat ce ajungeam acasă, dar lucrurile nu au mers conform planului. Avionul a avut întârziere și mi-am dat seama că am uitat vinul la birou. Am luat un Uber direct de la aeroport, m-am oprit la birou, am recuperat vinul și, noroc că era roșu și nu trebuia răcit, am ajuns acasă după miezul nopții. L-am deschis imediat și am început să scriu despre el. A fost o noapte agitată, dar vinul a meritat cu siguranță tot efortul depus!

Unvinpezi.ro: Există un vin anume pe care l-ai recomanda mereu, indiferent de ocazie? De ce?

Diana Pavelescu: Aș recomanda întotdeauna vinurile spumante. Sunt incredibil de versatile și potrivite pentru orice ocazie, fie că este vorba de o petrecere, o cină festivă sau pur și simplu o seară relaxantă acasă. Vinurile spumante aduc mereu un plus de eleganță și sărbătoare, fiind perfecte pentru a acompania o varietate de preparate culinare. Fiecare pahar de spumant are capacitatea de a transforma momentul într-o ocazie specială.

Unvinpezi.ro: Ce tendințe observi în lumea vinului și cum crezi că vor evolua acestea în următorii ani?

Diana Pavelescu: În ultimii ani, am observat o creștere semnificativă a consumului de vinuri spumante și albe, în timp ce vinurile rose și roșii rămân stabile. Această tendință se aliniază cu preferințele internaționale, unde vinurile spumante câștigă tot mai mult teren. În România, însă, este mai dificil de cuantificat consumul exact, deoarece o mare parte din vinuri sunt produse pentru consum propriu. Cred că în viitor vom vedea o diversificare și mai mare a ofertei de vinuri, cu o atenție sporită asupra calității și sustenabilității.

Unvinpezi.ro: Ce sfaturi ai pentru cineva care dorește să înceapă să exploreze lumea vinului? Dar pentru un “profesionist”?

Diana Pavelescu: Pentru cei care sunt la început de drum în explorarea lumii vinului, le recomand să înceapă cu un curs de inițiere. Acesta le va oferi o bază solidă de cunoștințe și le va arăta cum să evalueze vinurile în mod corect. Este important să rămână deschiși și curioși, să nu se lase intimidați de complexitatea domeniului și să-și dezvolte propriile preferințe. Pentru profesioniști, nu îmi permit să dau sfaturi directe, dar îi încurajez să abordeze evaluarea vinurilor cu respect și atenție. Fiecare vin are calitățile sale și este important să le scoatem în evidență, în loc să ne concentrăm pe defecte. Diversitatea gusturilor face ca fiecare vin să-și găsească admiratori.

Unvinpezi.ro: O urare pentru Unvinpezi.ro?

Diana Pavelescu: La mulți ani plini de vinuri excelente! Viața este prea scurtă pentru a bea vin prost, așa că vă doresc să continuați să aduceți în fața consumatorilor vinuri de calitate. Să aveți vânzări mari și consumatori activi, care să ofere feedback valoros la evaluările noastre. Mulțumesc pentru oportunitatea de a face parte din această comunitate minunată!

Începând din 2012, ne mândrim să oferim vinuri de calitate, atent selecționate de echipa noastră de 15 experți. Ciocnim un vin în cinstea fiecărui iubitor de gusturi fine care se alătură comunității noastre de pasionați. Acum, sărbătorim 12 ani de la lansare cu 12 zile de reduceri și cadouri excepționale!

Comandă orice vin în perioada 1-12 iulie și beneficiază de transport gratuit, plus șansa de a câștiga unul dintre cele 24 de premii. Profită de 12% reducere la toate vinurile, iar dacă ești membru în Club, ai încă 10% reducere la finalizarea comenzii. Alege vinul zilei la cel mai bun preț online sau orice altă etichetă recomandată de specialiștii noștri.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!