22 C
București
luni, iulie 22, 2024

Retail – EXCLUSIV H4L Development dezvăluie planurile pentru o rețea de galerii comerciale în marile orașe – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Dezvoltatorul imobiliar H4L Development, controlat de familia Bîlteanu, este în proces de licitație pentru desemnarea constructorului primei sale galerii comerciale, care va avea drept chiriași retailerii Sinsay, Fresnapf și Pepco și care va completa magazinele Kaufland și Lidl din zona Fizicienilor a Sectorului 3 al capitalei.

Familia Bîlteanu a vândut circa 3 hectare din terenul fostei fabrici Energo-Reparații, din Sectorul 3, către retailerii germani Kaufland și Lidl, care au deschis deja magazine în acest loc.

H4L a cumpărat de la investitori străini 20 de hectare de teren în apropierea Institutului de Cercetare Dezvoltare al Universității Transilvania din vestul orașului Brașov, pe care plănuiește să înceapă construcția unui ansamblu cu 1.000 de apartamente cu grădină...

Dezvoltatorul imobiliar H4L Development, controlat de familia Bîlteanu, este în proces de licitație pentru desemnarea constructorului primei sale galerii comerciale, care va avea drept chiriași retailerii Sinsay, Fresnapf și Pepco și care va completa magazinele Kaufland și Lidl din zona Fizicienilor a Sectorului 3 al capitalei.

H4L Development îl are ca acționar majoritar pe Gheorghe Bîlteanu, tatăl lui Dragoș Bîlteanu, fost președinte al SIF Banat – Crișana, care figurează și el ca acționar minoritar.

Familia Bîlteanu a vândut circa 3 hectare din terenul fostei fabrici Energo-Reparații, din Sectorul 3, către retailerii germani Kaufland și Lidl, care au deschis deja magazine în acest loc. Dezvoltatorul a rămas cu un lot de circa 6.000 de metri pătrați pe care vrea să construiască o galerie comercială, prima dintr-o rețea planificată pentru următorii ani, plan anunțat în premieră de Profit.ro.

Acum, investitorul a primit autorizație pentru construcția unei galerii cu o suprafață de circa 2.400 de metri pătrați, care va avea alături 125 de locuri de parcare. Spațiile sunt deja închiriate retailerilor Sinsay, Fresnapf și Pepco, iar pentru un spațiu de 100 de metri pătrați rămas disponibil încă se analizează mai multe opțiuni.

În prezent, H4L Development este în proces de licitație pentru desemnarea constructorului. 

„Avem în plan proiecte de acest tip în Brăila, Brașov și Giurgiu, pe terenuri aflate în proprietatea noastră. Formatele vor fi puțin mai mari, cuprinse între 4.000 metri pătrați și 12.000 de metri pătrați. Dintre cele trei proiecte, cel de la Brăila este cel mai avansat. Am depus documentația în vederea obținerii autorizației de construire. Pe lângă acestea, studiem și alte posibile locații, însă suntem în stadiu incipient al analizei“, a declarat, pentru Profit.ro, Ionuț Dragoș Bîlteanu, co-CEO H4L Development.

Proiectul din Brăila, localizat în nordul orașului, va fi exclusiv unul de retail, iar lucrările de construcție a acestuia este posibil să înceapă anul acesta, spune Bîlteanu. Galeria din Giurgiu, aflată în proces de obținere a unui Plan Urbanistic Zonal, va face parte dintr-un proiect mixt, alături de o componentă logistică, de spații de depozitare, iar cea din Brașov va fi parte a unui complex rezidențial.

H4L a cumpărat de la investitori străini 20 de hectare de teren în apropierea Institutului de Cercetare Dezvoltare al Universității Transilvania din vestul orașului Brașov, pe care plănuiește să înceapă construcția unui ansamblu cu 1.000 de apartamente cu grădină. Galeria comercială va veni în completarea acestui complex.

Proiecte în lucru

H4L Development are 8 proiecte în faze avansate de proiectare sau de începere a construcției, dintre care cinci în București, două în Brașov, la care se adaugă un proiect rezidențial în fază incipientă la Constanța. Compania are în plan să finalizeze 50.000 de apartamente până în 2035, pentru care a acumulat mai multe terenuri în cinci orașe din țară.

Proiectul The Village se va construi pe un teren de 27 de hectare din Pipera cumpărat de la George Becali și Willbrook și va cuprinde, în total, 1.200 de apartamente. Urmează proiectele Millennium din Pipera, ce va avea 718 apartamente, și Holban din Băneasa, cu 265 de apartamente. Un alt proiect planificat, cu un total de 900 de apartamente, se va realiza pe un teren de circa 22.000 de metri pătrați ce a aparținut fabricii Alumil din cartierul bucureștean Rahova.

Familia Bîlteanu a mai cumpărat un teren în zona Politehnica din București de la compania de proiectare și consultanță Metroul SA, pe care intenționează să dezvolte un complex cu circa 650 de apartamente.

Proiectele H4L din București

Proiectele H4L din București

Investitorul mai deține două proprietăți și în Brașov. A cumpărat terenul fostei fabrici Vinalcool din centrul Brașovului, pe care vrea să construiască un bloc cu 60 de apartamente. Tot în Brașov, în apropierea Institutului de Cercetare Dezvoltare al Universității Transilvania din vestul orașului, a cumpărat de la niște investitori străini 20 de hectare de teren pe care plănuiește să înceapă construcția unui ansamblu cu 1.000 de apartamente cu grădină, după modelul The Village.

Compania a vândut omului de afaceri Liviu Tudor terenul fostei fabrici de saltele Victoria din cartierul Militari. Familia Bîlteanu voia să construiască aici un cartier rezidențial, iar Liviu Tudor o va folosi pentru extinderea parcului său de afaceri West Gate.

Dezvoltatorul imobiliar a preluat, în vara anului 2020, și controlul constructorului de rețele electrice Electromontaj și a anunțat, pentru Profit.ro, că vrea să construiască proiecte imobiliare industrial-logistice pe terenurile firmei.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!