34.7 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024

Retail – Flip.ro accelerează ca vânzări | PROFIT.ro – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Flip Technologies, marketplace dedicat exclusiv vânzărilor de smartphone-uri second-hand, anunță vânzări de 56,4 milioane de euro în anul fiscal 2023.

Vânzările au înregistrat o creștere de 46% comparativ cu anul fiscal anterior, când compania a încasat 38,3 milioane de euro.

Anul 2023 a venit și cu o creștere a capacităților companiei, care au ajuns astăzi la circa 400.000 de clienți care au cumpărat sau vândut electronice pe Flip, de la lansare.

Flip Technologies, marketplace dedicat exclusiv vânzărilor de smartphone-uri second-hand, anunță vânzări de 56,4 milioane de euro în anul fiscal 2023.

Evenimente

25 iulie – Maraton Medika TV – Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie – Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Vânzările au înregistrat o creștere de 46% comparativ cu anul fiscal anterior, când compania a încasat 38,3 milioane de euro. Anul 2023 a venit și cu o creștere a capacităților companiei, care au ajuns astăzi la circa 400.000 de clienți care au cumpărat sau vândut electronice pe Flip, de la lansare.

Lansată anul trecut pe site, noua categorie de produse – tabletele, a generat până în prezent vânzări de circa 1 milion de euro. Începând cu luna martie a acestui an, clienții Flip pot și vinde tabletele direct pe platformă.

În anul 2022, compania a intrat pe piețele din Bulgaria și Ungaria, iar anul 2023 a însemnat și extinderea pe piața din Grecia. Aproximativ 35% din totalul vânzărilor Flip au venit din cele trei piețe pe parcursul anului precedent.

În 2024, Flip se pregătește de introducerea a două noi categorii de produse pe platformă: laptopuri și ceasuri smart.

„În cazul ambelor categorii, vom vinde în primă fază doar produse Apple, urmând să diversificăm brandurile disponibile din portofoliu ulterior. Plănuim să lansăm cele două noi categorii la finalul acestei veri. Ne dorim ca în cadrul campaniei de Back to School utilizatorii Flip să poată achiziționa și Macbook-uri și Apple Watches pe lângă categoriile actuale – telefoane și tablete”, adaugă George Moroianu.

Din punct de vedere financiar, compania se concentrează pe o creștere profitabilă, adusă de noile categorii de produse și de prezența pe cele trei piețe din regiune. Pentru anul în curs își propun menținerea ritmului de creștere de anul trecut.

Flip.ro este un marketplace înființat la finalul anului 2019, de către 3 antreprenori: Alin Luca, Alex Burghelia și George Moroianu.

Din 2021, compania face parte din grupul eMAG de la care a primit și finanțare de 8 milioane de euro, a ajuns la peste 200 de angajați și s-a lansat deja în Bulgaria, Ungaria și Grecia. Până acum, peste 400.000 de clienți și peste 10000 de companii au apelat la Flip.ro și la serviciile dedicate segmentului de business pentru a vinde sau cumpăra un telefon ca nou și pentru a implementa soluții care reduc impactul asupra mediului.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!