32 C
București
duminică, iulie 21, 2024

Retail – Fressnapf, cel mai mare retailer european de produse pentru animale de companie – infuzie masivă de capital în România – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Compania germană Fressnapf, cel mai mare retailer european de produse pentru animale de companie, a cărei intrare în România a fost anunțată în premieră de Profit.ro în primăvara acestui an, a decis să își capitalizeze masiv filiala locală...

În toamna anului 2019, Profit.ro a anunțat că rețeaua cehă de magazine Super Zoo, controlată de grupul Placek, cel mai mare retailer de produse pentru animale de companie din Cehia și printre cei mai mari jucători din regiune, cu vânzări anuale de peste 115 milioane euro, se pregătește să intre în România pentru a concura Animax, cea mai mare rețea de petshopuri de pe piața locală.

Retailerul face parte din grupul Placek, care în 2015 a cumpărat cea mai mare rețea de magazine de profil din Polonia, Kakadu, și un pachet de acțiuni la compania care operează rețeaua Mr.

Compania germană Fressnapf, cel mai mare retailer european de produse pentru animale de companie, a cărei intrare în România a fost anunțată în premieră de Profit.ro în primăvara acestui an, a decis să își capitalizeze masiv filiala locală, cu 500.000 lei, dar și o primă de emisiune de 71 milioane lei.

În toamna anului 2019, Profit.ro a anunțat că rețeaua cehă de magazine Super Zoo, controlată de grupul Placek, cel mai mare retailer de produse pentru animale de companie din Cehia și printre cei mai mari jucători din regiune, cu vânzări anuale de peste 115 milioane euro, se pregătește să intre în România pentru a concura Animax, cea mai mare rețea de petshopuri de pe piața locală.

Informația a fost confirmată ulterior prin apariția pe piața locală a companiei germane, care a și început o extindere rapidă.

Fressnapf, cel mai mare retailer european de produse pentru animale de companie - infuzie masivă de capital în România

Rețeaua Super Zoo este concentrată în principal în Cehia, unde deține 81 de magazine, fiind pe piață din 2004. În 2008 a intrat și în Slovacia.

Retailerul face parte din grupul Placek, care în 2015 a cumpărat cea mai mare rețea de magazine de profil din Polonia, Kakadu, și un pachet de acțiuni la compania care operează rețeaua Mr. PET din Slovenia, atingând astfel un total de 160 de magazine în Cehia, Slovacia, Polonia, Rusia, Ucraina, Letonia și Slovenia.

Grupul Placek se prezintă drept liderul absolut al pieței de profil în Europa Centrală și de Est, începând în Cehia și construcția unui nou depozit, de 8.700 metri pătrați, cea mai mare investiție imobiliară din istoria companiei. 

Grupul este condus de Dusan Placek (46 de ani).

Fressnapf, cu peste 1.650 de magazine și 12.000 de angajați în 11 țări europene, este pe piață din 1992, cu unități în franciză, din 1997 lansând primele magazine din afara Germaniei.

România a fost prima nouă piață directă de desfacere, după lansarea din Polonia, din 2012.

Retailerul este însă și furnizor la nivel global, livrând anual, din China până în America de Nord și în toată Europa, peste 10.000 de containere pe cale maritimă și 25.000 de transporturi prin camioane.

Compania are vânzări anuale de peste 3 miliarde de euro.

În România, cel mai mare lanț de petshopuri este Animax, vândut în 2021, cum a anunțat în premieră Profit.ro, de firma americană de investiții The Rohatyn Group (TRG) către fondul A&M Capital Europe (AMCE), cu sediul în Londra, parte din grupul de investiții A&M Capital, cu active de peste 3 miliarde euro. 

Piața locală de hrană și accesorii pentru animale de companie este estimată la peste 3 miliarde de lei.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!