Georg Kloos, director general, Fishmann: Pânza freatică este foarte bună, proiectul este situat în lunca Dunării, este bine amplasat din punct de vedere geografic şi există forţă de muncă în zonă. Deşi Dolj este o zonă săracă, cred că se poate face business aici şi se poate dezvolta.
♦ Întregul proiect, care cuprinde crescătoria şi fabrica de procesare, se întinde pe o suprafaţă de 22 de hectare ♦ Portofoliul Fishmann cuprinde circa 20 de produse, printre care se numără creme tartinabile, chiftele de peşte, minisalam sau file proaspăt sau afumat ♦ Circa 80% din producţie merge către export în Austria, Germania şi Elveţia.
Georg Kloos, un antreprenor de origine germană, a investit 12,5 mil. euro într-o crescătorie de peşte şi într-o fabrică de procesare în comuna Ostroveni din judeţul Dolj, unde produce anual peste 500 de tone de produse procesate din somn şi somon sub brandul Fishmann.
„Creştem somn african şi somon. Este o acvacultură în care nu folosim deloc antibiotice. Facem creştere şi procesare în aceeaşi locaţie, fără a avea influenţe din afara lanţului regional. Avem propria crescătorie, în aceeaşi locaţie în care se află şi fabrica de procesare. Întregul proiect, care cuprinde crescătoria şi fabrica de procesare, se întinde pe o suprafaţă de 22 de hectare“, a spus pentru ZF Georg Kloos, director general, Fishmann.
Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).