10 C
București
duminică, aprilie 21, 2024

Retail – Grup Șerban Holding achiziționează Fyn Invest Danmark, o fermă din Vaslui care exploatează aproximativ 800 de hectare de teren – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Tranzacția include preluarea integrală a companiei Fyn Invest Danmark, care exploatează aproximativ 800 de hectare de teren, aflate atât în proprietate, cât și în arendă.

În urma acestei tranzacții, Grup Șerban Holding ajunge să exploateze aproximativ 13.300 de hectare de teren arabil, accentul fiind pus pe cultura mare care este realizată în sistem de agricultură regenerativă.

Terenul agricol este cultivat cu grâu din sezonul de toamnă 2022 pe aproximativ 370 de hectare, iar culturi de primăvară, precum floarea soarelui și sorg, cultivate pe restul suprafeței.

Grup Șerban Holding (BVB: GSH), companie antreprenorială românească care activează în mai multe domenii din agricultură, își continuă strategia de expansiune și consolidare a poziției sale prin achiziționarea unei noi ferme în județul Vaslui.

Tranzacția include preluarea integrală a companiei Fyn Invest Danmark, care exploatează aproximativ 800 de hectare de teren, aflate atât în proprietate, cât și în arendă. În urma acestei tranzacții, Grup Șerban Holding ajunge să exploateze aproximativ 13.300 de hectare de teren arabil, accentul fiind pus pe cultura mare care este realizată în sistem de agricultură regenerativă. Valoarea tranzacției se ridică la 1,5 milioane de euro.

Această achiziție se înscrie în strategia pe termen lung a Grup Șerban Holding de a își consolida poziția în rândul jucătorilor semnificativi de pe piața agricolă din România. În fiecare tranzacție pe care o realizăm, ne propunem ca pe lângă extinderea operațiunilor, dezvoltarea extensivă, să transferăm cunoștințele noastre de organizare în fermă, iar la nivel de tehnologie și implementare de practici regenerative, know-how-ul deținut, pentru a continua dezvoltarea afacerii noastre, dar nu oricum, ci ca o dezvoltare sustenabilă în armonie cu mediul și societatea. Suntem încrezători că noua fermă din județul Vaslui ne va permite să creștem producția și eficiența și ne va deschide noi oportunități de diversificare a activității noastre”, a declarat Nicolae Șerban, Președintele Consiliului de Administrație al Grup Șerban Holding.

Noua fermă include şi spații cuprinzătoare și adecvate pentru depozitare și logistică.

Terenul agricol este cultivat cu grâu din sezonul de toamnă 2022 pe aproximativ 370 de hectare, iar culturi de primăvară, precum floarea soarelui și sorg, cultivate pe restul suprafeței. Odată cu această achiziție, specialiștii din cadrul companiei estimează o creștere totală a producției pentru Grup Șerban Holding cu aproximativ 10%, luând în considerare atât componenta extensivă, cât și factorii intensivi generați de calitatea terenurilor exploatate și sinergiile ce se realizează.

În acest an, Grup Șerban Holding vizează și realizarea de investiții în construirea unor depozite frigorifice cu capacitatea de depozitare de aproximativ 15.000 de tone. Pentru susținerea planului de investiții compania utilizează surse tradiționale de finanțare, precum fonduri europene, fonduri proprii, credite bancare, dar are în vedere și atragerea de fonduri prin mecanismele pieței de capital.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (modernbuyer.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!