10 C
București
luni, martie 27, 2023

Retail – Grup Şerban Holding, majorare de capital social cu 10,5 mil. lei din profitul nedistribuit din 2020 – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Acţionarii  Grup Şerban Holding (GSH), companie antreprenorială activă în mai multe domenii din agricultură, au aprobat repartizarea a 10,5 milioane lei din profitului rămas nedistribuit aferent anului 2020, în sumă de 17,4 milioane de lei, pentru capitalizare şi acordarea de acţiuni către acţionari.

Acţiunile noi vor fi alocate acţionarilor societăţii proporţional cu deţinerile în capitalul social al Grup Şerban Holding, pentru fiecare 16 acţiuni deja deţinute va fi alocată o acţiune nouă.

Acţionarii  Grup Şerban Holding (GSH), companie antreprenorială activă în mai multe domenii din agricultură, au aprobat repartizarea a 10,5 milioane lei din profitului rămas nedistribuit aferent anului 2020, în sumă de 17,4 milioane de lei, pentru capitalizare şi acordarea de acţiuni către acţionari. Operaţiunea se va realiza printr-o majorare de capital. 
Restul de 6,8 milioane de lei din profitul pe 2020 reprezintă „profit rămas nedistribuit”, potrivit unei hotărâri a Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor.  Majorarea capitalului companiei se va realiza prin emisiunea unui număr de până la 10.593.509 de actiuni noi ordinare, nominative si dematerializate, cu valoare nominală de 1 leu per acţiune, în urma incorporării a 57,8% din profitul nedistribuit aferent anului 2020.  Acţiunile noi vor fi alocate acţionarilor societăţii proporţional cu deţinerile în capitalul social al Grup Şerban Holding, pentru fiecare 16 acţiuni deja deţinute va fi alocată o acţiune nouă.

În cazul în care numărul de acţiuni la care ar fi îndreptăţit un acţionar în cadrul majorării capitalului social nu este un număr natural, numărul de acţiuni care vor fi efectiv alocate respectivului acţionar va fi rotunjit la următorul număr natural inferior. Preţul pentru compensarea fracţiunilor de acţiuni rezultate în urma aplicării algoritmului arătat mai sus şi rotunjirii rezultatelor va fi de 2,01 lei. În urma majorării, capitalul social al societăţii va depăşi 180 mil. lei.  Compania are o capitalizare de 314,5 milioane de lei şi este controlată în proporţie de 95,8% de Lucian Nicolae Şerban.  În primul semestru al anului, grupul a raportat venituri consolidate de 275 de milioane de lei, în creştere cu 71%, şi un profit net de 6,8 milioane de lei, în urcare cu 40% faţă de S1/2021. Acţiunile GSH au pierdut 12,8% în ultimele şase luni, pe un rulaj de circa un milion de lei.  

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!