28.1 C
București
joi, iunie 20, 2024

Retail – Grup Șerban Holding planifică investiții de 100 milioane euro în proiecte diverse – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

În prezent, sunt în așteptare pentru aprobare investiții suplimentare în valoare de 400 milioane de lei (80 de milioane de euro), dintre care 60% reprezintă fonduri europene nerambursabile.

În 2023, Grupul Șerban Holding a anunțat investiții pentru 2024-2025 în valoare de 100 milioane de lei (20 de milioane de euro), din care 60% reprezintă fonduri europene nerambursabile pentru mai multe proiecte.

Aceste proiecte includ extinderea liniilor de irigații cu încă 300 de hectare, construcția de hale frigorifice noi cu o capacitate suplimentară de 15.000 de tone, o unitate pentru depozitarea și ambalarea legumelor dotată cu o hală robotizată și cu sortare optică...

Grupul Șerban Holding (simbol BVB: GSH), cea mai mare companie agricolă cu capital românesc din domeniul agribusiness-ului, listată la Bursa de Valori București, urmează să aibă o extindere masivă a investițiilor. În prezent, sunt în așteptare pentru aprobare investiții suplimentare în valoare de 400 milioane de lei (80 de milioane de euro), dintre care 60% reprezintă fonduri europene nerambursabile. Principala direcție de finanțare a acestor noi proiecte este piața de capital.

Obiectivul principal al companiei Grupului Șerban Holding, în vederea acestor investiții, este de a realiza cât mai multe etape din prelucrarea producției agricole, atât produse principale cât și secundare, cu cel mai scurt lanț de aprovizionare posibil. Acest lucru este în spiritul economiei circulare și al păstrării în cadrul grupului a unui procent cât mai mare din marja aferentă lanțului valoric. Grupul nu își propune să valorifice producția imediat după recoltă, ci să o prelucreze, depoziteze și să o valorifice superior prin produse cu o valoare adăugată mai mare, sporind astfel competitivitatea.

În 2023, Grupul Șerban Holding a anunțat investiții pentru 2024-2025 în valoare de 100 milioane de lei (20 de milioane de euro), din care 60% reprezintă fonduri europene nerambursabile pentru mai multe proiecte. Aceste proiecte includ extinderea liniilor de irigații cu încă 300 de hectare, construcția de hale frigorifice noi cu o capacitate suplimentară de 15.000 de tone, o unitate pentru depozitarea și ambalarea legumelor dotată cu o hală robotizată și cu sortare optică, precum și o fermă de găini ouătoare crescute la sol, cu o producție anuală de 50 de milioane de ouă.

Proiectele în curs de aprobare, de 400 milioane de lei (80 de milioane de euro) includ extinderea capacității de depozitare frigorifică a legumelor cu încă 35.000 de tone, o hală complet automatizată pentru îngrășătorie tauri de carne, un proiect de producere a energiei electrice cu panouri fotovoltaice și o fabrică de procesare a cartofilor cu o capacitate de 45.000 de tone pe an pentru producția de french fries și 15.000 de tone pe an pentru producția de fulgi de cartofi.

Acţiunile Grup Şerban Holding sunt listate pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti începând cu data de 28 februarie 2022 şi se tranzacţionează sub simbolul GSH. În prezent, compania are o capitalizare de piaţă de peste 334 de milioane de lei.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (modernbuyer.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!