24.5 C
București
miercuri, mai 31, 2023

Retail – Grupul Lactalis spune că instanţa a suspendat amenda primită de Covalact şi Dorna Lactate de la Consiliul Concurenţei. „Societăţile au acordat inspectorilor de concurenţă accesul la toate documentele“ – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Grupul Lactalis este lider pe piaţa lactatelor, companiile Albalact, Covalact şi Dorna Lactate având în 2021 afaceri cumulate de 1,27 mld.

ReprezentanŢii grupului Lac ta lis, liderul pieţei de lactate din Ro mânia, spun că sancţiunile anunţate recent de Consiliului Concurenţei care vizau cele trei mari companii din grup, Albalact, Covalact şi Dorna Lactate, nu au fost aplicate ca urmare a con sta tării de către Consiliul Concurentei a vreunei fapte anticoncurenţiale săvâr şite de vreuna dintre companii.

euro companiile Albalact, Co valact şi Dorna Lactate pentru că au refuzat să ofere acces la unele infor maţii în timpul inspecţiilor inopinate derulate în cadrul investigaţiei privind posibile înţelegeri de stabilire a pre ţurilor pe piaţa producţiei şi comercia lizării de unt...

Grupul Lactalis este lider pe piaţa lactatelor, companiile Albalact, Covalact şi Dorna Lactate având în 2021 afaceri cumulate de 1,27 mld. lei, adică peste 20% din rulajul firmelor din sector.
ReprezentanŢii grupului Lac­ta­lis, liderul pieţei de lactate din Ro­mânia, spun că sancţiunile anunţate recent de Consiliului Concurenţei care vizau cele trei mari companii din grup, Albalact, Covalact şi Dorna Lactate, nu au fost aplicate ca urmare a con­sta­tării de către Consiliul Concurentei a vreunei fapte anticoncurenţiale săvâr­şite de vreuna dintre companii. Re­cent, Consiliul Concurenţei a anunţat că a sancţionat cu o amendă totală de 2,9 mil. euro companiile Albalact, Co­valact şi Dorna Lactate pentru că au refuzat să ofere acces la unele infor­maţii în timpul inspecţiilor inopinate derulate în cadrul investigaţiei privind posibile înţelegeri de stabilire a pre­ţurilor pe piaţa producţiei şi comercia­lizării de unt. Autoritatea de concu­renţă a declanşat, la sfârşitul lunii mar­tie a acestui an, trei investigaţii privind posibile înţelegeri de stabilire a pre­ţurilor pe pieţele producţiei şi/sau co­mercializării de ulei de floarea-soare­lui, unt şi zahăr.

„Referitor la sancţiunile anunţate de Consiliul Concurenţei din Româ­nia, companiile Albalact, Covalact şi Dorna Lactate au formulat acţiuni în anulare şi suspendare împotriva deci­ziilor pentru aplicarea amenzilor co­mi­natorii. Curtea de Apel Bucureşti a admis cererile de suspendare a deciziei privind amenzile cominatorii formu­la­te de către Dorna Lactate si Covalact, dând astfel câştig de cauză compa­nii­lor. Al treilea dosar de suspendare a­flat pe rolul Curţii de Apel Bucureşti va fi judecat în zilele care urmează“, au spus reprezentanţii Lactalis într-un comunicat de presă.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!