24 C
București
miercuri, iulie 24, 2024

Retail – Holdingul din agricultură al Roca Investments finalizează preluarea operaţiunilor Dachim şi Supliment de la Vetimex Capital şi ajunge la o suprafaţă agricolă exploatată de 4.000 de hectare. Cifra de afaceri consolidată atinge 150 mil. euro – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Holdingul din agricultură al Roca Investments finalizează preluarea operaţiunilor Dachim şi Supliment de la Vetimex Capital şi ajunge la o suprafaţă agricolă exploatată de 4.000 de hectare.

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia de preluare integrală a companiilor Dachim şi Supliment, controlate de grupul Vetimex Capital, de către ROCA Agri RDF, holdingul de agricultură al ROCA Investments.

Investiţiile holdingului de agricultură în companiile româneşti de profil vizează dezvoltarea de noi linii de business şi implementarea conceptului de one-stop-shop pentru fermieri, prin produse şi servicii integrate, adaptate agriculturii moderne.

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia de preluare integrală a companiilor Dachim şi Supliment, controlate de grupul Vetimex Capital, de către ROCA Agri RDF, holdingul de agricultură al ROCA Investments. În urma preluării, suprafaţa agricolă exploatată de ROCA Agri RDF ajunge la 4.000 de hectare, iar holdingul estimează o cifră de afaceri consolidată de 150 de milioane de euro şi un profit, înainte de dobânzi, impozite, depreciere şi amortizare (EBITDA) de 7,5 milioane de euro. 
„În perioada următoare ne vom concentra pe integrarea business-urilor şi urmărim alte oportunităţi de tranzacţii în piaţă, pentru consolidarea poziţiei noastre ca jucător naţional pe segmentul agribusiness. Pe lângă acestea, o altă provocare este şi integrarea echipelor” spune Florin Deznan, CEO ROCA Agri RDF. Cu un portofoliu în continuă dezvoltare, ROCA Agri RDF îşi consolidează astfel poziţia de jucător major, la nivel naţional, într-un sector strategic al economiei. Din grup fac parte companiile RDF, RDF Agricultură şi Adidana, la care se alătură Dachim şi Supliment.

Florin Deznan, CEO ROCA Agri RDF, va coordona în continuare activitatea executivă a companiei, iar Ferenc Korponay, manager Vetimex Capital, va deveni membru în Consiliul de Administraţie al grupului. Din acest rol strategic, Ferenc Korponay va contribui la materializarea viziunii holdingului şi la dezvoltarea acestuia. Prin această tranzacţie, ROCA Agri RDF îşi consolidează poziţia în centrul ţării, prin extinderea arealului trading-ului de cereale şi distribuţia de inputuri direct din depozitele de la Turda. Pe lângă fabrica de extrudare de la Arad, prin achiziţia Dachim intră în portofoliul holdingului şi o fabrică de uleiuri presate la rece (brandul Elixir„).    Investiţiile holdingului de agricultură în companiile româneşti de profil vizează dezvoltarea de noi linii de business şi implementarea conceptului de one-stop-shop pentru fermieri, prin produse şi servicii integrate, adaptate agriculturii moderne. ROCA Investments a ajuns la o evaluare de 247,5 milioane lei (peste 50 milioane euro) în 2021, de la 102 milioane lei în 2018, mai mult decât dublu. Portofoliul ROCA include două holdinguri (ROCA Industry si ROCA Agri RDF), dar şi investiţii în alte companii din diferite sectoare ale economiei. 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!