9.5 C
București
duminică, aprilie 21, 2024

Retail – IKEA deschide pe 8 iunie magazinul din Timişoara, al treilea din România. Investiţiile în magazin au depăşit 60 mil. euro – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

IKEA deschide pe 8 iunie magazinul din Timişoara, al treilea din România.

IKEA, cel mai mare retailer mondial de mobilier şi decoraţiuni pentru casă, va deschide magazinul din Timişoara pe 8 iunie.

„Suntem foarte bucuroşi să anunţăm faptul magazinul IKEA Timişoara este pregătit pentru a întâmpina primii clienţi pe 8 iunie.”, a declarat Nicoletta Muscinelli, market manager, IKEA Timişoara.

IKEA, cel mai mare retailer mondial de mobilier şi decoraţiuni pentru casă, va deschide magazinul din Timişoara pe 8 iunie. Construcţia magazinului a început în noiembrie 2021 şi a necesitat investiţii de peste 60 de milioane de euro.  IKEA Timişoara va fi cel de-al treilea magazin al companiei în România şi primul în partea de vest a ţării. 
„Suntem foarte bucuroşi să anunţăm faptul magazinul IKEA Timişoara este pregătit pentru a întâmpina primii clienţi pe 8 iunie.”, a declarat Nicoletta Muscinelli, market manager, IKEA Timişoara. „Este un moment deosebit de important pentru noi. Noul magazin aduce investiţii de peste 60 de milioane de euro pe piaţa locală (…)”, continuă aceasta. Magazinul are o suprafaţă de 26.000 de metri pătraţi şi va oferi o gamă largă de 8.300 de produse de amenajare a locuinţei.  În Capitală, grupul sue­dez operează un ma­gazin situat în zona Băneasa de 26.000 de metri pătraţi, care a împlinit 15 ani în 2022, şi unul aflat în zona Theodor Pallady de 38.000 de metri pătraţi, deschis în 2019, după o investiţie de 90 de milioane de euro, fiind cel mai mare sub acest nume din sud-estul Europei.

Deschiderea ultimului magazin, cel din Pallady, s-a văzut repede în cifre. Astfel, în 2018 IKEA România a raportat la Ministerul de Finanţe o cifră de afaceri de 679 mil. lei, iar în 2019 rulajul a urcat la 864 de milioane de lei în condiţiile în care magazinul din estul Capitalei a fost inaugurat pe 24 iunie, deci la jumătatea anului. În 2020, IKEA România a avut afaceri de peste 950 de milioane de lei, în condiţiile în care magazinele au fost închise o perioadă din cauza pandemiei, la multe ca alte afaceri din sectorul mobilei. IKEA România a înregistrat în anul fiscal 2022 (1 septembrie 2021 – 31 august 2022) o creştere de 2,5% a vânzărilor totale, respectiv de peste 13% pentru comerţul online, comparativ cu anul precedent. Mai mult, IKEA a vândut peste 22 de milioane de produse, dintre care 66,55% au fost piese de mobilier şi 34,2% accesorii, cifra de afaceri ajungând la peste 1 miliard de lei. Ca rulaj pe o singură companie, IKEA este cel mai mare retailer de pe plan local. Pe lângă magazine, retailerul are şi şase puncte de ridicare a comenzilor în ţară şi magazinul online.
  

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!