27.3 C
București
luni, iunie 17, 2024

Retail – În cafenelele din Bucureşti mai scump decât în restaurante din Paris – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Cererea crescută a condus la preţuri mai mari ale acestui produs, mai ales în ultimul an, care în unele locuri din Capitală se vinde pornind de la 6 lei şi poate ajunge la 14 lei, preţ similar cu cel din restaurantele pariziene.

Am fost recent la Paris şi, ca de fiecare dată, am mers să îmi cumpăr unul de la Maison d’Isabelle, un local care în 2018 a primit premiul pentru cel mai bun croissant cu unt din oraş.

În vara lui 2023, un croissant costă 1,2 euro (6 lei), la fel sau chiar mai puţin decât în Bucureşti“, povesteşte Cristina, o împătimită de călătorii.

Croissantul cu unt, o delicatesă franţuzească apreciată în întreaga lume, a câştigat popularitate şi în rândul bucureştenilor, astfel că şi-a făcut loc în majoritatea vitrinelor cafenelelor.

Cererea crescută a condus la preţuri mai mari ale acestui produs, mai ales în ultimul an, care în unele locuri din Capitală se vinde pornind de la 6 lei şi poate ajunge la 14 lei, preţ similar cu cel din restaurantele pariziene. „Sunt un fan înrăit al croissantului cu unt, aşa că ori de câte ori am ocazia îl cumpăr. Am fost recent la Paris şi, ca de fiecare dată, am mers să îmi cumpăr unul de la Maison d’Isabelle, un local care în 2018 a primit premiul pentru cel mai bun croissant cu unt din oraş. În vara lui 2023, un croissant costă 1,2 euro (6 lei), la fel sau chiar mai puţin decât în Bucureşti“, povesteşte Cristina, o împătimită de călătorii.

Ea a menţionat că în restaurantele pariziene e între 2-2,5 euro. Nivelul de trai din România e mult diferit de cel din Franţa, dar cu toate astea apare un paradox al preţului croissantului cu unt. În România, salariul minim net pe economie este de aproximativ 1.900 de lei (380 euro), iar salariul mediu net pe economie în aprilie 2023 a fost de 4.564 lei (900 euro), conform datelor de la Institutul Naţional de Statistică. În schimb, salariul minim net în Franţa în luna iunie a fost de 1.383 de euro, iar salariul mediu net depăşeşte 2.500 de euro, pentru 35 de ore de muncă pe săptămănână, arată datele statistice.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!