11 C
București
vineri, februarie 23, 2024

Retail – Într-o lume ideală – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Într-o lume ideală, România nu ar fi la coada clasamentului european când vine vorba de reciclare, iar aerul nu ar fi plin de noxe şi de praf în fiecare zi petrecută în Bucureşti.

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către doar în limita a 250 de semne.

Când cineva aruncă un PET la întâmplare, altcineva îi găseşte locul în coşul corespunzător. Ideal este însă ca cei care fac lucrurile cum trebuie să fie mult mai mulţi, pentru ca o astfel de lege a compensaţiei să se dovedească, în final, utilă. Într-o lume ideală, nu ar fi nevoie de un Sistem Garanţie-Returnare care să condiţioneze colectarea ambalajelor de o garanţie. Într-o lume ideală, România nu ar fi la coada clasamentului european când vine vorba de reciclare, iar aerul nu ar fi plin de noxe şi de praf în fiecare zi petrecută în Bucureşti. Lucrurile nu ar fi supraambalate fără rost şi nici pădurile nu ar fi puse la pământ ca un pâlc de iarbă. Lumea nu e însă ideală, aşa că tot ce putem face este s-o îmbunătăţim, puţin câte puţin. Prin idei de business inovatoare, menite să spargă tiparele stilului de viaţă nesustenabil şi consumerist, prin investiţii care pun umărul la trasabilitatea corectă a ceea ce noi greşit numim „gunoaie”, când de fapt reprezintă „resurse”, prin întâlniri şi dezbateri din care se nasc idei şi soluţii. Despre sustenabilitate vorbeşte astăzi toată lumea. Atât de multă lume, de fapt, încât termenul pare că şi-a pierdut din semnificaţie. Este important însă de ştiut că ţine de fiecare dintre noi să contribuie la sustenabilitatea oraşului, a comunităţii şi a lumii în care trăieşte. Suplimentul EcoGreen al Ziarului Financiar vine – culmea! – la final de an, de sărbători, adică fix atunci când consumerismul îşi atingele cotele cele mai înalte. Cele mai sustenabile cumpărături sunt cele pe care nu le facem, pentru că astfel reducem amprenta pe care o punem asupra planetei. Dacă ne luăm un mic răgaz, am putea găsi în paginile acestui proiect editorial inspiraţie pentru mici schimbări în viaţa de zi cu zi, care îşi pot spune cuvântul în materie de stil de viaţă responsabil. Ar putea fi acesta cadoul nostru de Crăciun pentru lumea în care trăim?  
   

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!