Lidl România are peste 13.000 de angajaţi în toată ţara, iar în centrul strategie de resurse umane a companiei stă bunăstarea angajatului, susţine Ionela Sulugiuc, director naţional de resurse umane, Lidl. „Atunci când vorbim despre proiectele pe care le-am desfăşurat anul trecut şi care au avut impact mai mare, aş vrea să încep cu un proiect care a fost foarte important pentru noi anul trecut, respectiv cel de introducere de valori. Anul trecut a fost pentru noi un moment în care am introdus valorile la nivel de Lidl România, este un exerciţiu pe care l-am făcut după nişte ani, anul trecut am pus foarte mare focus pe asta. Pentru noi ce a fost cheia succesului în exerciţiul acesta a fost să identificăm ce înseamnă aceste valori la nivel de fiecare layer în parte, ca să nu vorbim de fiecare departament sau fiecare are din companie. Suntem o companie foarte mare, avem peste 13.000 de angajaţi în toată ţara, în toate regiunile ţării şi asta ne dă o diversitate foarte mare atunci când vorbim de toate procesele de resurse umane. În acest proiect de valori sau de lansare de valori obiectivul nostru a fost să ajungem până la colegii din prima linie, să atingem cu toate acţiunile pe care le-am făcut absolut toate zonele din organizaţie”, a spus ea în cadrul conferinţei Top Angajatori Undelucram.ro 2025. Cum reuşesc angajatorii din Topul Undelucram.ro să inspire performanţă?
Ce a mai declarat Ionela Sulugiuc în cadrul conferinţei: • Având în vedere că suntem o organizaţie atât de diversă, asta înseamnă diversitate absolut din toate punctele de vedere, fie că vorbim din punct de vedere demografic sau şi din punct de vedere generaţional. • Atunci când vorbim despre pachetul de compensaţie şi beneficii, un obiectiv al nostru este în continuare să rămânem un plătitor de top în retailul alimentar. Este foarte important să fim atenţi nu doar la ce se întâmplă în piaţă, dar şi la cât de corect plătim în intern în raport cu activitatea pe care o face fiecare coleg.
• Al treilea punct ar fi zona de învăţare şi dezvoltare, pentru că este şi unul din criteriile la care noi avem un scor destul de bun pentru că investim foarte mulţi bani în tot ce înseamnă dezvoltare în organizaţia noastră. • Când spun dezvoltare mă refer atât la platforme de dezvoltare funcţională, respectiv competenţe de care ai nevoie în jobul pe care îl ai, dar în mod special vorbim de competenţe, s-a investit foarte mult anul trecut şi o să investim şi în continuare în competenţe de leadership pentru că managerii noştri sunt foarte importanţi. Ei sunt cei care sunt responsabili de partea de fericire pe care angajaţii o au sau nu la job. • Timpurile în care trăim sunt atât de diverse şi atât de provocatoare, pentru noi un buton important în care vrem să investim este acest buton de leadership şi ce înseamnă liderii în organizaţie. • În centrul strategiei noastre de resurse umane stă bunăstarea angajatului, dar pentru ei este important ce facem în sensul acesta. Cea mai bună modalitate prin care noi comunicăm cu angajaţii noştri sunt faptele pe care le punem în practică, când vorbim în primul rând de lucrurile pe care spunem că le facem, dar şi mai mult când vorbim despre lucrurile care îi interesează pe ei foarte mult, atunci când vorbim de stabilitate. Şi aici mă refer la pachetul salarial, cât şi la cum reuşim noi în organizaţie să creăm această stabilitate. • În Lidl România, un exemplu foarte elocvent care în sine aduce multă stabilitate, fie că vorbim de angajaţi, fie că vorbim de candidaţi care vor să lucreze în Lidl România, este că în jur de 83% dintre liderii din organizaţie sunt angajaţi ai Lidl România sau ai altor organizaţii care aparţineau înainte de Lidl, deci vorbim de o populaţie uriaşă de colegi care cunosc organizaţia absolut în toate detaliile şi care, din punct de vedere funcţional sau din punct de vedere structural, sunt foarte bine pregătiţi să răspundă oricăror provocări.
Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels
Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).