1.7 C
București
vineri, ianuarie 27, 2023

Retail – Jumătate din fermierii polonezi lucrează între două şi zece hectare. În România 65% lucrează sub 2 hectare. Cum ajungem la două-trei hectare în plus? – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Peste 600.000 de proprietari de teren arabil din Polonia au între două şi zece hectare, adică peste jumătate din numărul total, în timp ce în România 65% dintre fermieri (1,35 de milioane) lucrează sub două hectare, arată datele aferente anului 2020, publicate recent de Eurostat, biroul european de statistică.

România şi Polonia sunt ţările cu cel mai mare număr de fermieri din Uniunea Europeană, 2 milioane, respectiv 1,1 milioane, însă polonezii au demonstrat că pot lua cu uşurinţă faţa României, «mărul» fiind cel mai bun exemplu.

Peste 600.000 de proprietari de teren arabil din Polonia au între două şi zece hectare, adică peste jumătate din numărul total, în timp ce în România 65% dintre fermieri (1,35 de milioane) lucrează sub două hectare, arată datele aferente anului 2020, publicate recent de Eurostat, biroul european de statistică. România şi Polonia sunt ţările cu cel mai mare număr de fermieri din Uniunea Europeană, 2 milioane, respectiv 1,1 milioane, însă polonezii au demonstrat că pot lua cu uşurinţă faţa României, «mărul» fiind cel mai bun exemplu. Poate fi replicată structura poloneză de ferme în România? Cum ajungem la două-trei hectare în plus? „Se încearcă sprijinirea asocierii în România, dar trebuie să ne mişcăm mai repede, căci altfel o să importăm foare multe alimente în continuare. Este o mare oportunitate acum să producem şi, cel puţin, să ne acoperim consumul pentru anumite categorii de produse. Se pune problema securităţii alimentare, se discută despre o potenţială criză şi cred că este un moment T0 în care ar trebui să deschidem ochii. (…) Trebuie să găsim soluţii uitându-ne la modele, pe care să le adaptăm la situaţia noastră. Modelul polonez de reuşită este de luat în seamă, dar nu cu copy-paste”, a spus Ionuţ Pandelică, profesor în cadrul Academiei de Studii Economice (ASE).

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!