15.2 C
București
luni, mai 27, 2024

Retail – Kiwi şi curmale la Dăbuleni, smochini în Roşiori sau goji la Braşov. „Se schimbă clima”. Ce urmează? „Ar fi bine să vedem ce se produce acum în Grecia, în Italia, Spania. Nu vedem grâu sau porumb acolo, ci milioane de hectare cu livezi de măslini.” – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Iernile blânzi, primăverile cu temperaturi ridicate, cum au ajuns în acest an la maxime de 30 grade C în aprilie, verile foarte călduroase şi toamnele cu secetă sunt semne ale viitoarei clime din România.

În prezent, în România se mai produce şi broccoli, care împreună cu conopida se întinde pe 1.730 de hectare, dar şi sparanghel, broccolini, banana nordului sau migdale, despre care nu există date statistice.

„Se schimbă clima şi atunci ar fi bine să vedem ce se produce acum în Grecia, în Italia, Spania”, a spus Marius Petrache, director general al Marcoser, companie care cultivă 3 hectare cu legume în câmp şi în solarii în Matca, cel mai mare bazin legumicol din ţară.

Adaptarea în România a culturilor mediteraneene vine în contextul în care schimbările climatice pun sub semnul întrebării producţiile culturilor tradiţionale. Iernile blânzi, primăverile cu temperaturi ridicate, cum au ajuns în acest an la maxime de 30 grade C în aprilie, verile foarte călduroase şi toamnele cu secetă sunt semne ale viitoarei clime din România.

„Din experienţa noastră, am dovedit că se pot face curmale, kiwi, kaki şi fistic la Dăbuleni. Chiar şi măslinul vegetează aici, înfloreşte, leagă, dar încă nu a dat fructe“, spune Aurelia Diaconu, director al Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Cultura Plantelor pe Nisipuri Dăbuleni.

În prezent, în România se mai produce şi broccoli, care împreună cu conopida se întinde pe 1.730 de hectare, dar şi sparanghel, broccolini, banana nordului sau migdale, despre care nu există date statistice.

„Se schimbă clima şi atunci ar fi bine să vedem ce se produce acum în Grecia, în Italia, Spania”, a spus Marius Petrache, director general al Marcoser, companie care cultivă 3 hectare cu legume în câmp şi în solarii în Matca, cel mai mare bazin legumicol din ţară.

 


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!