12.6 C
București
joi, martie 23, 2023

Retail – Mai puţin de 1% dintre români au electrocasnice inteligente acasă, faţă de aproape 25% dintre nemţi şi 20% dintre britanici – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: General

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Astfel, mai puţin de 1% dintre români au acasă şi folosesc astfel de produse, ponderea fiind similară cu cea din Portugalia, Cehia şi Irlanda.

Spre comparaţie, în Germania ponderea e de peste 23%, în timp ce în Marea Britanie se apropie de 20%, conform aceleiaşi surse.

La nivel european însă, oficialii APPLiA estimează o creştere rapidă a acestei pieţe.

România se găseşte la coada Europei în ceea ce priveşte dotarea locuinţelor cu electrocasnice inteligente, arată o statistică a APPLiA, asociaţia producătorilor de electrocasnice din Europa. Astfel, mai puţin de 1% dintre români au acasă şi folosesc astfel de produse, ponderea fiind similară cu cea din Portugalia, Cehia şi Irlanda. Spre comparaţie, în Germania ponderea e de peste 23%, în timp ce în Marea Britanie se apropie de 20%, conform aceleiaşi surse.

Această statistică este influenţată de mai mulţi factori, precum durata de folosinţă a electrocasnicelor în diferite ţări, puterea de cumpărare, educaţia şi gradul de dotare al locuinţelor cu astfel de articole.

Spre exemplu, în România, o ţară cu putere de cumpărare mică, electrocasnicele sunt schimbate mai greu, durata de viaţă a produselor fiind mai mare decât în Germania.

În acest context, dar şi în condiţiile în care inflaţia galopantă frânează apetitul de shopping al românilor, piaţa locală e codaşă şi va rămâne aşa pentru o vreme în ceea ce priveşte gradul de dotare al locuinţelor cu electrocasnice inteligente.

La nivel european însă, oficialii APPLiA estimează o creştere rapidă a acestei pieţe.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!