0.4 C
București
duminică, ianuarie 29, 2023

Retail – Mall GALERIE FOTO – Primele detalii despre cele peste 1.200… – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor imobiliar din România după valoarea activelor administrate, are în curs de autorizare proiecte rezidențiale cu peste 1.200 de apartamente lângă mall-urile sale din București, Timișoara, Satu Mare și Râmnicu Vâlcea, potrivit datelor obținute de Profit.ro. Investitorul spune, însă, că aceste proiecte nu sunt o prioritate.

Sud-africanii au lansat încă din 2019 un program de extindere a șase dintre mall-urile din România cu proiecte rezidențiale, însă fără a oferi detalii despre fiecare proiect în parte.

Singurul proiect demarat până acum este Vulcan Residence, care completează parcul de retail Vulcan Value Centre din București cu 252 de apartamente, ce urmează a fi livrate în primăvara anului viitor.

NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor imobiliar din România după valoarea activelor administrate, are în curs de autorizare proiecte rezidențiale cu peste 1.200 de apartamente lângă mall-urile sale din București, Timișoara, Satu Mare și Râmnicu Vâlcea, potrivit datelor obținute de Profit.ro. Investitorul spune, însă, că aceste proiecte nu sunt o prioritate.

Planurile investitorului prevăd și extinderea mall-urilor din Timișoara, Satu Mare și Râmnicu Vâlcea.

Pentru proiectarea acestora, NEPI Rockcastle a contractat serviciile biroului de arhitectură HB Design, cel care a desenat și Mega Mall, dar și mare parte din proiectele companiei.

Din aceste planurile reiese că cel mai mare proiect se pregătește în Timișoara, unde vor fi circa 400 de apartamente și o investiție estimată la 21 de milioane de euro.

Proiectul din Timișoara SURSA FOTO: HB Design

Proiectul din Timișoara SURSA FOTO: HB Design

Următorul, în ordinea mărimii, va fi proiectul de lângă Shopping City Satu Mare, care prevede construcția a circa 350 de apartamente, în urma unei investiții estimate la 18 milioane de euro.

Proiectul din Satu Mare SURSA FOTO: HB Design

Proiectul din Satu Mare SURSA FOTO: HB Design

În privința blocurilor gândite lângă Shopping City Râmnicu Vâlcea, acestea vor fi împărțite în aproximativ 300 de apartamente, pentru realizarea cărora se va investi în jur de 15 milioane de euro.

Proiectul din Râmnicu Vâlcea SURSA FOTO: HB Design

Proiectul din Râmnicu Vâlcea SURSA FOTO: HB Design

În programul de expansiune a investitorului pe sectorul rezidențial era inclus și orașul Brașov, însă proiectul de aici a fost amânat pe termen indefinit de o decizie a Consiliului Local din 2018, care prevede ca dezvoltatorii să construiască două locuri de parcare pentru fiecare locuință nouă făcută în oraș.

„În prezent, planurile noastre din România vizează alte proiecte, cum ar fi Promenada Mall Craiova, extinderea Promenada Mall București, precum și diferite alte extinderi, în alte țări din portofoliul NEPI Rockcastle”, au declarat, pentru Profit.ro, reprezentanții NEPI Rockcastle, întrebați despre planul de începere a proiectelor lor rezidențiale.

Compania a anunțat că are la dispoziție 615 milioane de euro ce urmează a fi investiți în proiecte deja în construcție sau aproape autorizate. Din acest buget, anul acesta va fi utilizat circa 170 de milioane de euro, din care mai mult de jumătate este alocat proiectelor din România.

NEPI Rockcastle a început extinderea mallului Promenada din nordul Bucureștiului, o investiție de circa 280 de milioane de euro, care va aduce 34.000 de metri pătrați de spații de retail suplimentare și un plus de 34.000 metri pătrați de birouri. În paralel, a început lucrările la proiectul Promenada Craiova, o investiție de 125 de milioane de euro realizată pe un teren cumpărat de la omul de afaceri Adrian Mititelu.

Totodată, dezvoltatorul a mai cumpărat 17 hectare de teren în Galați, pe platforma industrială Intfor, unde vrea să înceapă anul viitor construcția unui parc de retail cu o suprafață de circa 33.000 de metri pătrați. Acesta va fi al doilea centru comercial al NEPI în oraș după Shopping City Galați.

Cele 20 mall-uri românești ale sud-africanilor de la NEPI Rockcastle le-au adus anul trecut peste 200 milioane euro, cu 25% peste rezultatul anului anterior și rămân liderii detașați ai acestui sector imobiliar. Veniturile încasate de grup în România, în primul semestru al acestui an, au fost de 74,5 milioane euro, cu 9,2% peste rezultatul obținut în perioada similară a anului anterior.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!