32 C
București
duminică, iulie 21, 2024

Retail – Marius Ţucudean, producătorul de mobilă Cotta International: Vrem să facem o fabrică de reciclare a deşeurilor textile, investiţie de 5 mil. euro. „Avem business planul, dar trăim cu frica că se poate întâmpla orice“. – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Marius Ţucudean, producătorul de mobilă Cotta International: Vrem să facem o fabrică de reciclare a deşeurilor textile, investiţie de 5 mil.

Cotta International, unul din tre cei mai mari producători de mobilă de pe plan local, are în plan să dez volte o fabrică de reciclare a de şeurilor textile, bureţilor şi hidroizo lanţilor.

Însă, în prezent, nu poate accesa fonduri europene nerambursa bile în acest sens, iar ratele creditelor ipotecare legate de ROBOR sunt mari.

Cotta International, unul din­tre cei mai mari producători de mobilă de pe plan local, are în plan să dez­volte o fabrică de reciclare a de­şeurilor textile, bureţilor şi hidroizo­lanţilor. Însă, în prezent, nu poate accesa fonduri europene nerambursa­bile în acest sens, iar ratele creditelor ipotecare legate de ROBOR sunt mari. Proiectul este deja pregătit, iar valoarea investiţiei se ridică la 5 mili­oane de euro, dar, pe lângă aceste costuri, reprezentanţii grupului spun că există îngrijorări şi incertitudini legate de disponibilitatea materialelor de construcţii şi de costurile cu energia. Astfel, au pus pe pauză investiţia.

„Am vrea să mergem pe o zonă din asta de reciclare a produselor textile, bureţilor şi hidroizolaţiilor. Avem deja business planul, ştim cât costă şi unde o facem, doar că nu ştiu dacă astăzi e momentul facem pasul acesta, pentru că această decizie la sfârşit e vreo 5 milioane de euro. Nu ştiu dacă e momentul. (…) Aş face fa­brica de reciclare dacă aş avea mâi­ne absolut toţi banii pentru investiţie“, a spus Marius Ţucudean, asociat în grupul Cotta International. El a fost prezent la conferinţa ZF & BRD Viitorul în business.

Cotta International este un busi­ness de familie dezvoltat la începutul anilor ’90 de Gheorghe Cosma şi pre­luat apoi de fiica şi ginerele său, Corina şi Marius Ţucudean. Afacerea s-a dezvoltat constant şi acum are şapte capacităţi de producţie, doar în in­dustria mobilă şi componente pen­tru mobilă, dar a investit şi în alte do­menii, cum ar fi turismul şi agricultura.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!