27.3 C
București
luni, iunie 17, 2024

Retail – Maspex România, care produce sucurile Tymbark şi Tedi, a trecut pragul de 1 mld. lei afaceri în 2022, plus 27% – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Maspex România, care produce sucurile Tymbark şi Tedi, a trecut pragul de 1 mld.

Maspex România, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa băuturilor răcoritoare, dar şi de pe cea a pastelor făinoase, a finalizat anul 2022 cu o cifră de afa ceri de peste 1 mld.

euro), în creştere cu aproximativ 27% faţă de anul anterior, când compania a avut afaceri de 805,7 mil.

Maspex România, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa băuturilor răcoritoare, dar şi de pe cea a pastelor făinoase, a finalizat anul 2022 cu o cifră de afa­ceri de peste 1 mld. lei (207,8 mil. euro), în creştere cu aproximativ 27% faţă de anul anterior, când compania a avut afaceri de 805,7 mil. lei (163,7 mil. euro), potrivit informaţiilor existente pe site-ul Ministerului Finanţelor. Compania a realizat anul trecut un profit net de 114,1 mil. lei (23,1 mil. euro), în scădere cu 1,7% faţă de anul precedent, când Maspex România a obţinut un câştig net de 116,1 mil. lei (23,6 mil. euro), conform datelor publice. Compania a finalizat anul 2023 cu un număr mediu de 1.438 de angajaţi, cu 114 de an­gajaţi mai mult decât în 2021.

În fabrica din Vălenii de Mun­te Maspex produce sucuri (Tymbark, Tedi, Ciao), pro­duse instant (La Festa), snackuri dulci şi sărate (Sala­tini, Rollini d’Oro) şi paste (Arnos), dar şi al­te produse alimentare, iar în fa­brica din Vatra Dornei este îm­bu­teliată apa Bucovina. De ase­menea, grupul mai deţine o unitate de producţie în Giurgiu. În plus, compania mai are în por­tofoliu şi brandul Nestea, conservele de peşte Nemo, dar şi produse din roşii Vălenii de Munte.

Grupul Maspex mai deţine şi compania Rio Buco­vina, care a avut anul trecut o cifră de afaceri de 143 de milioane de lei şi profit net de peste 1,2 mil. lei, con­form datelor de la Ministerul de Finanţe. Maspex România face parte din grupul polonez Maspex Wadowice, printre cei mai mari din Europa Centrală şi de Est pe segmentul produselor alimen­tare. Grupul este lider pe piaţa sucurilor, nectarurilor şi a bău­turilor răcoritoare în Polonia, Cehia şi Slovacia şi un ju­cător important în Ungaria, România, Bulgaria şi Lituania. De asemenea, Maspex Wadowice este un important pro­du­cător pe piaţa produselor instant (cappuccino, cacao, cremă pudră pentru cafea, ceaiuri instant) în Europa Centrală şi de Est, conform datelor de pe site-ul companiei.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!