6 C
București
miercuri, decembrie 6, 2023

Retail – Omul de afaceri Mohamed al-Fayed, fost proprietar Harrods și al… – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Născut în Egipt, acesta a construit un imperiu de afaceri în Orientul Mijlociu înainte de a se muta în Marea Britanie în anii 1970.

Succesorul său, Shahid Khan, a declarat: "În numele tuturor celor de la Fulham Football Club, transmit sincere condoleanțe familiei și prietenilor lui Mohamed Al Fayed la aflarea veștii decesului său la vârsta de 94 de ani.

Născut la Alexandria în 1929, Mohamed al-Fayed a fondat o companie de transport maritim înainte de a se muta la Londra.

Mohamed Al Fayed, fostul proprietar al magazinului britanic Harrods, al cărui fiu, Dodi al-Fayed, a fost ucis alături de Diana, prințesa de Wales, într-un accident de mașină în august 1997, a murit vineri la vârsta de 94 de ani, anunță BBC și Sky News, preluate de News.ro.

Născut în Egipt, acesta a construit un imperiu de afaceri în Orientul Mijlociu înainte de a se muta în Marea Britanie în anii 1970.

Nu și-a îndeplinit însă niciodată visul de a obține un pașaport britanic.

După ce fiul său cel mare, Dodi, a fost ucis într-un accident de mașină alături de prințesa Diana, Mohamed al-Fayed a petrecut ani de zile punând la îndoială circumstanțele morții lor. Decesul său intervine la o zi după ce se împliniseră 26 de ani de la moartea fiului său, Dodi al-Fayed.

În ultimul deceniu, el rămăsese în mare parte în afara atenției publice, locuind în conacul său din Surrey împreună cu soția sa Heini.

Potrivit Sky News, Mohamed al-Fayed a murit vineri dimineața devreme și a fost înmormântat deja, conform tradiției musulmane, în centrul Londrei, după rugăciunile de vineri.

Omul de afaceri de origine egipteană, cunoscut mai ales ca fost proprietar al magazinului Harrods, a deținut și clubul de fotbal Fulham din Londra.

El a vândut Harrods către Qatar Holdings în mai 2010. Trei ani mai târziu, a vândut și FC Fulham omului de afaceri american Shahid Khan.

Fulham i-a adus vineri un omagiu omului de afaceri. Succesorul său, Shahid Khan, a declarat: „În numele tuturor celor de la Fulham Football Club, transmit sincere condoleanțe familiei și prietenilor lui Mohamed Al Fayed la aflarea veștii decesului său la vârsta de 94 de ani. Povestea clubului Fulham nu poate fi spusă fără un capitol despre impactul pozitiv al lui al-Fayed în calitate de președinte. Moștenirea sa va fi amintită pentru promovarea noastră în Premier League, o finală de Europa League și momentele de magie ale jucătorilor și ale echipelor deopotrivă”.

Născut la Alexandria în 1929, Mohamed al-Fayed a fondat o companie de transport maritim înainte de a se muta la Londra. În scurt timp, a devenit prietenul familiei regale și al înaltei societăți și a cumpărat afaceri de profil înalt, precum hotelul Ritz din Paris în 1979 și Harrods în 1985. Ulterior, a cumpărat Fulham în 1997 pentru 6,25 milioane de lire sterline.

Al-Fayed a devenit prietenul prințesei Diana prin sponsorizarea de către acesta a unor organizații de caritate și a unor evenimente la care au participat membri ai familiei regale.

Relația miliardarului cu familia regală a fost prezentată recent în sezonul cinci al serialului The Crown, unde al-Fayed, interpretat de Salim Daw, face cunoștință cu Diana.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!