24 C
București
miercuri, iulie 24, 2024

Retail – Pagina verde. Plastic – realităţi şi prejudecăţi. Cinci recomandări privind… – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Aşa că ce ne rămâne este să gestionăm cu atenţie ce se întâmplă cu deşeurile din acest material şi să tratăm colectarea lor cu responsabilitate.

„Prin susţinerea economiei circulare, ne asigurăm că ambalajele care acum au devenit materiale pentru reciclat nu îşi pierd din valoare, ci sunt reciclate ca materie primă pentru producţia de sticle PET(rPET)“, mai spune Ioan Vâţ.

„Deja pe piaţa europeană a bunurilor de larg consum există ambalaje reutilizabile cu un impact direct în protecţia mediului.

♦ Ambalajele alimentare se transformă într-un risc serios de poluare din momentul când sunt aruncate în natură, în loc să fie introduse în economia circulară, adică reciclate.

Plasticul se găseşte în multe dintre obiectele pe care le folosim zi de zi, astfel că eliminarea sa completă ar fi nu doar o utopie, ci chiar o greşeală, în multe cazuri. Aşa că ce ne rămâne este să gestionăm cu atenţie ce se întâmplă cu deşeurile din acest material şi să tratăm colectarea lor cu responsabilitate.

„Ambalajele din plastic micşorează risipa alimentară, deci protejează mediul înconjurător. Ele protejează alimentele şi băuturile, păstrând cu cel puţin până la zece zile mai mult prospeţimea produselor din carne, a legumelor, fructelor, pâinii şi lactatelor“, spune Ioan Vâţ, director de vânzări la Alpla Packaging România, o companie austriacă ce activează pe piaţa ambalajelor şi a reciclării.

Ce contează însă este ce se întâmplă cu ambalajele din plastic după ce nu mai sunt necesare. Ambalajele alimentare se transformă într-un risc serios de poluare din momentul când sunt aruncate în natură, în loc să fie introduse în economia circulară, adică reciclate.

„Ambalajele din plastic sunt produse şi reciclate cu eforturi, consum de energie şi costuri mult mai mici decât alte materiale de ambalare (reducând astfel consumul de resurse). Ele pot fi reciclate de mai multe ori, reducând necesarul de materii prime virgine în procesul de reciclare.“ Consumul de energie şi resurse este mai mic decât cel pentru producţia de materii prime virgine, iar prin reciclarea ambalajelor din plastic se elimină o mare cantitate de deşeu care altfel ar ajunge în gropile de gunoi.

Astfel, colectarea selectivă asigură o calitate ridicată a materialelor pentru reciclat rezultând în eforturi, consumuri de energie şi costuri mult mai mici pentru reciclatori şi eliminând totodată riscul de contaminare a loturilor de materiale.

„Prin susţinerea economiei circulare, ne asigurăm că ambalajele care acum au devenit materiale pentru reciclat nu îşi pierd din valoare, ci sunt reciclate ca materie primă pentru producţia de sticle PET(rPET)“, mai spune Ioan Vâţ.

Există, de asemenea, şi opţiunea ambalajelor reutilizabile, care asigură o reducere dramatică a consumului resurse.

„Deja pe piaţa europeană a bunurilor de larg consum există ambalaje reutilizabile cu un impact direct în protecţia mediului. În plus faţă de beneficiile derivate din reutilizarea ambalajelor, ele pot fi de la început produse din material reciclat.“

În final, implementarea cunoştinţelor tehnice acumulate de la începutul folosirii plasticului, inovarea proceselor de producţie şi educarea pieţei pot susţine reducerea la minimum a cantităţii de plastic consumat pe unitate de ambalaj.

 

Recomandări privind protejarea mediului înconjurător când vine vorba de utilizarea plasticului

► Colectarea selectivă

► Reciclarea

► Introducerea în economia circulară a ambalajelor alimentare din plastic după folosirea lor

► Reutilizarea

► Reducerea consumului.

SURSA: Alpla

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!