-3.5 C
București
miercuri, februarie 12, 2025

Retail – Patiseria Tineretului, un business românesc cu şapte locaţii în Bucureşti, deţinut de Cristian Chiţu, a investit 500.000 de euro în fabrică şi mai vrea să investească 200.000 de euro, pentru care a aplicat la Programul de microindustrializare: „Productivitatea va creşte cu 30%“ – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Patiseria Tineretului, brand românesc născut în 2012, care a ajuns la şapte locaţii în Bucureşti, în prezent, vrea să investească 200.000 de euro în creşterea capacităţii de producţie şi de transport.

Recent, ea a mai investit 500.000 de euro în fabrică şi, în cazul în care va primi ajutorul de stat, se aşteaptă la o creştere a productivităţii cu 30%.

Antreprenorul consideră că o investiţie de 200.000 de euro, din care 100.000 de euro ajutor de stat nerambursabil, este o sumă importantă pentru o fabrică mică, o brutărie sau o patiserie, deşi, la prima vedere, nu pare aşa.

Patiseria Tineretului, brand românesc născut în 2012, care a ajuns la şapte locaţii în Bucureşti, în prezent, vrea să investească 200.000 de euro în creşterea capacităţii de producţie şi de transport. Astfel, compania a aplicat cu un proiect la Programul de naţional multianual de microindustrializare. Recent, ea a mai investit 500.000 de euro în fabrică şi, în cazul în care va primi ajutorul de stat, se aşteaptă la o creştere a productivităţii cu 30%.

„Vom cumpăra echipamente de ultimă generaţie şi autoutilitare pentru transportul produselor finite din fabrică, adică vom investi în creşterea capacităţii de producţie şi de transport“, spune Cristian Chiţu, CEO şi membru fondator al companiei Patiseria Tineretului. El este la bază economist şi doctor în drept internaţional, cu background în zona financiară şi bancară.

Antreprenorul consideră că o investiţie de 200.000 de euro, din care 100.000 de euro ajutor de stat nerambursabil, este o sumă importantă pentru o fabrică mică, o brutărie sau o patiserie, deşi, la prima vedere, nu pare aşa. De exemplu, spune el, un cuptor rotativ, la care se pot produce 10.000 de cozonaci într-o lună, costă 25.000 de euro. Un dospitor pe măsură mai costă încă 20.000 de euro. În plus, le poţi folosi şi pentru a diversifica producţia: de la pâine la baghete şi produse de patiserie. „O autoutilitară, varianta cea mai mică, costă 35.000 de euro. Noi am prins în proiect două autoutilitare electrice, urmând să cumpărăm o staţie de încărcare din fonduri proprii. Astfel, suma nu e atât de mică pe cât pare. Sigur, nu vorbim de investiţii în fabrici mari, dar pentru microîntreprinderi şi IMM-uri este de ajutor“, a completat Chiţu.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!