1.7 C
București
vineri, ianuarie 27, 2023

Retail – Patria Credit a acordat în 11 ani 2.452 de credite fermierilor şi afacerilor mici, garantate de UE, în valoare de peste 112 mil. Lei – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Noul produs poate fi solicitat de orice fermier şi/sau mică afacere nonagricolă care are o firmă mică, cu sub 9 angajaţi, de peste 1 an,  în orice formă de organizare (SRL, SA, PFA, II, IF) şi solicită un credit de maximum 120.000 de lei (25.000 de euro), pe care îl foloseşte pentru a finanţa activitatea curentă, investiţii, capital de lucru sau mixt.

Patria Credit IFN SA, instituţie financiară nebancară parte a Patria Bank Group, a semnat un nou acord de garantare cu Fondul European de Investiţii (FEI), într-un plafon de 205 mil.

Parteneriatul cu FEI se află în al 11-lea an, iar în acest interval Patria Credit a acordat 2.452 de credite fermierilor şi afacerilor mici, garantate de Uniunea Europeană (garanţia acoperă 80% din suma solicitată şi a mers pâna la 90% în perioada Covid)...

Nou acord de garantare între Patria Credit IFN şi Fondul European de Investiţii, cu plafon de 205 mil. lei
Noul produs poate fi solicitat de orice fermier şi/sau mică afacere nonagricolă care are o firmă mică, cu sub 9 angajaţi, de peste 1 an,  în orice formă de organizare (SRL, SA, PFA, II, IF) şi solicită un credit de maximum 120.000 de lei (25.000 de euro), pe care îl foloseşte pentru a finanţa activitatea curentă, investiţii, capital de lucru sau mixt. Patria Credit IFN SA, instituţie financiară nebancară parte a Patria Bank Group, a semnat un nou acord de garantare cu Fondul European de Investiţii (FEI), într-un plafon de 205 mil. lei, care va asigura finanţări ale micilor afaceri în valoare de peste 256 mil. lei. Parteneriatul cu FEI se află în al 11-lea an, iar în acest interval Patria Credit a acordat 2.452 de credite fermierilor şi afacerilor mici, garantate de Uniunea Europeană (garanţia acoperă 80% din suma solicitată şi a mers pâna la 90% în perioada Covid), suma totală fiind de peste 112 mil. lei.
Acordul încheiat acum între Patria Credit şi FEI este parte din noul program EUInvest, care reuneşte o serie de instrumente financiare ale UE disponibile în prezent pentru a sprijini investiţiile în UE, şi o continuare a EaSI (European Union Programme for Employment and Social Innovation).

Noul produs poate fi solicitat de orice fermier şi/sau mică afacere non-agricolă care îndeplineşte câteva condiţii: are o firmă mică, cu sub 9 angajaţi, de peste 1 an de zile,  în orice formă de organizare (SRL, SA, PFA, II, IF) şi solicită un credit de maximum 120.000 de lei (circa 25.000 de euro), pe care îl foloseşte pentru a finanţa activitatea curentă, investiţii, capitalul de lucru sau mixt.„Atunci când aduci în acest ecosistem partenerii potriviţi, instituţionali ñ cum ar fi FEI, FGCR şi altii  – şi privaţi ñ companii agritech, furnizori de inputuri etc ñ se creează un mediu propice pentru dezvoltarea fermierilor şi a micilor afaceri, în primul rând, şi pentru a le oferi acestora suport specializat într-un mod tot mai simplu, mai agil, cu privirea nu doar la ziua de mâine, ci la un viitor ceva mai predictibil pentru ei, în pofida vremurilor pe care le trăim. Un viitor cu multiple oportunităţI”, a spus Raluca Andreica, CEO al Patria Credit. Patria Credit IFN a încheiat primele 9 luni din 2022 cu un profit de 5,5 mil. lei, în condiţiile în care creditele acordate s-au majorat cu 12% faţă de aceeaşi perioadă în 2021. Portofoliul de credite era la final de septembrie 2022 cu 21% peste finalul anului 2021.  

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!