14.5 C
București
vineri, aprilie 19, 2024

Retail – Preşedintele ucrainean Zelenski denunţă restricţiile UE privind cerealele ucrainene: „Toate restricţiile asupra exporturilor noastre sunt absolut inacceptabile în acest moment” – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Comisia Europeană a ajuns la un acord de principiu, la sfârşitul lunii aprilie, cu state central şi est-europene, inclusiv cu România, pentru protejarea intereselor fermierilor, dar şi pentru tranzitul produselor agricole ucrainene.

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către doar în limita a 250 de semne.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-a reproşat, marţi, Ursulei von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, restricţiile impuse de anumite state din cadrul Uniunii Europene privind exporturile de cereale ucrainene, susţinând că măsurile sunt „inacceptabile”. „Toate restricţiile asupra exporturilor noastre sunt absolut inacceptabile în acest moment, întrucât consolidează capacităţile agresorului”, a susţinut Zelenski în conferinţa de presă organizată la Kiev alături de Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene.
Preşdintele Ucrainei a cerut Uniunii Europene să anuleze „cât mai curând posibil” restricţiile privind exporturile cerealelor ucrainene, catalogându-le drept „măsuri protecţioniste severe şi chiar crude”, conform cotidianului Le Monde.

Comisia Europeană a ajuns la un acord de principiu, la sfârşitul lunii aprilie, cu state central şi est-europene, inclusiv cu România, pentru protejarea intereselor fermierilor, dar şi pentru tranzitul produselor agricole ucrainene. „Comisia Europeană a ajuns la un acord de principiu cu Bulgaria, Ungaria, Polonia, România şi Slovacia privind produsele agricole. Am acţionat pentru abordarea procupărilor exprimate atât de fermierii din ţările UE, cât şi de către Ucraina”, a anunţat atunci Valdis Dombrovskis, vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene responsabil de Afaceri economice. Măsurile excepţionale agreate de Comisia Europeană cu România, Bulgaria, Ungaria, Polonia şi Slovacia permit doar tranzitul cerealelor ucrainene spre alte state, exporturile directe fiind suspendate. În schimb, Zelenski a mulţumit Uniunii Europene pentru decizia de a furniza un milion de obuze de artilerie Kievului, deşi a insistat pentru calendarul livrărilor. „Am discutat despre chestiunea-cheie: rapiditatea aprovizionării. Este deja nevoie de muniţie pe câmpul de luptă”, a subliniat liderul de la Kiev. Preşedintele Ucrainei a cerut lansarea negocierilor pentru admiterea în Uniunea Europeană. „A venit momentul ridicării incertitudinii politice în relaţiile dintre Ucraina şi Uniunea Europeană. A sosit momentul pentru o decizie pozitivă în privinţa negocierilor de aderare”, a insistat Zelenski.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!