28.1 C
București
joi, iunie 20, 2024

Retail – Primele semne de accelerare pentru economia României în T2/20204: Aprilie 2024 a fost cea mai bună lună din ultimul an pentru retailerii români. Feliciu Paraschiv, fondator PACO Supermarkets: „Anul acesta va fi mult mai bun decât anul viitor, din punctul meu de vedere” – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

♦ Vânzările cu amănuntul au trecut din nou la creşteri de două cifre în aprilie - un plus de 15% - dirijate de vânzările de produse nealimentare, care au crescut, pe volum, cu 22%, conform datelor statistice ♦ Economia României a crescut cu numai 0,1% în primul trimestru din 2024 şi, ca să ajungă la o creştere de 3%, cum sunt prognozele, are nevoie obligatoriu să accelereze în trimestrele următoare, inclusiv pe filiera consumului.

Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul a înregistrat o creştere de 15% în aprilie 2024, comparativ cu aceeaşi lună a anului precedent, conform datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

♦ Vânzările cu amănuntul au trecut din nou la creşteri de două cifre în aprilie – un plus de 15% – dirijate de vânzările de produse nealimentare, care au crescut, pe volum, cu 22%, conform datelor statistice ♦ Economia României a crescut cu numai 0,1% în primul trimestru din 2024 şi, ca să ajungă la o creştere de 3%, cum sunt prognozele, are nevoie obligatoriu să accelereze în trimestrele următoare, inclusiv pe filiera consumului.

Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul a înregistrat o creştere de 15% în aprilie 2024, comparativ cu aceeaşi lună a anului precedent, conform datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS). Consumul privat, care face 60% din economie, ajunge astfel din nou la creştere de două cifre. În 2022-2023, consumul nu a scăzut, dar a crescut modest din cauza inflaţiei şi scăderii puterii de cumpărare.

Creşterea din aprilie şi de la începutul anului a consumului privat se vede şi în piaţă, spune Feliciu Paras­chiv, fondatorul lanţului româ­nesc de supermarketuri Paco Supermarket.

 


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!