16 C
București
joi, mai 23, 2024

Retail – Producătorii români: Lupta cu China este inegală dat fiind că toţi clienţii se uită la preţ în primul rând. Statul ar trebui să intervină – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

„Companiile din Asia, care sunt evident subvenţio nate de guvernele locale, vin cu preţuri care sunt extrem de reduse, ceea ce face ca competitivitatea noastră în relaţie cu ei să nu fie una corectă“, explică Mihai Filip, CEO al Taparo,  grup specializat în producţia de mobilă şi textile controlat de familia de antreprenori locali Filip.

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către doar în limita a 250 de semne.

♦ Un antreprenor propune introducerea de tarife pe importurile asiatice, după modelul SUA.

Producătorii români de ceramică, mobilă, materiale de construcţii sau modă spun în cor că lupta cu competitorii din China este inegală dat fiind că toţi clienţii se uită la preţ în primul rând.

„Nu am pierdut clienţi, dar sunt presiuni din partea lor să reducem preţurile şi să ne aliniem tarifelor produselor care vin din China“, spunea recent Cristian Covaciu, cofondator şi acţionar al IPEC, unul dintre cei mai mari producători de farfurii de porţelan din Europa.

Care este astfel soluţia pentru lupta dintre producătorii autohtoni şi cei din China? Statul român ar trebui să intervină şi să susţină producţia autohtonă aşa cum fac autorităţile din state precum Turcia şi Polonia. Un antreprenor propune introducerea de tarife pe importurile asiatice, după modelul SUA.

„Companiile din Asia, care sunt evident subvenţio­nate de guvernele locale, vin cu preţuri care sunt extrem de reduse, ceea ce face ca competitivitatea noastră în relaţie cu ei să nu fie una corectă“, explică Mihai Filip, CEO al Taparo,  grup specializat în producţia de mobilă şi textile controlat de familia de antreprenori locali Filip.

„Cred că este important să existe o solidaritate în Europa care să susţină economia europeană, iar asta se poate întâmpla prin impunerea unor taxe de import.“

 


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!