24 C
București
miercuri, iulie 24, 2024

Retail – Producţie în Turcia, IPO în Londra, sediu şi centru IT în Dublin, megacentru de distribuţie în Polonia, poate şi magazine fizice: cum vrea Shein să cucerească Europa – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Gigantul a început recent pro duc ţia în Turcia, scrie aksam.com. Brandul, care produce 1.300.000 de unităţi pe lună cu o echipă de 100 de oameni în Bahcelievler, va face din Tur cia baza sa de producţie din Europa.

Compania, evaluată la 66 miliar de de dolari într-o rundă de finanţare de anul trecut, a început să analizeze o listare la LSE la începutul acestui an după ce planul său iniţial de listare în New York a abandonat în urma opoziţiei exprimate de legislatorii americani...

Ca parte a strategiei sale de nearshoring, Shein a deschis trei noi centre de distribuţie în regiune în 2022.

Shein plănuieşte să facă din Turcia un furnizor major al hainelor sale fast-fashion în Europa, într-o miş­care care retailerul online de fast-fa­shion chinez speră că va tempera criti­cile privitoare la utilizarea muncii for­ţa­te în China, potrivit thisismoney.co.uk. Gigantul a început recent pro­duc­ţia în Turcia, scrie aksam.com. Brandul, care produce 1.300.000 de unităţi pe lună cu o echipă de 100 de oameni în Bahcelievler, va face din Tur­cia baza sa de producţie din Europa.
Mişcarea vine în condiţiile în ca­re compania chinezească îşi accele­rează planurile de listare în Londra. Aceas­ta a depus în mod confidenţial docu­men­te la autorităţile britanice la înce­putul lunii iunie, lansând proce­sul pentru o potenţială listare la Lon­dra în a doua parte a acestui an, două surse au declarat pentru Reuters. Compania, evaluată la 66 miliar­de de dolari într-o rundă de finanţare de anul trecut, a început să analizeze o listare la LSE la începutul acestui an după ce planul său iniţial de listare în New York a abandonat în urma opoziţiei exprimate de legislatorii americani. În primăvara anului trecut, Shein a anunţat deschiderea oficială a sediului său pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa în Dublin. Noul birou din Irlanda va consti­tui centrul strategic de IT al compa­niei pentru regiunea EMEA, ope­rând drept hubul central pentru ope­ra­ţiunile brandului în această regiune, potrivit fashionnetwork.com. Ca parte a strategiei sale de nearshoring, Shein a deschis trei noi centre de distribuţie în regiune în 2022. Printre acestea se numără un centru de distribuţie de 40.000 de metri pătraţi în Wroclaw, Polonia, cât şi centre în Italia şi UAE. Astfel, Shein operează opt centre de distri­buţie în regiunea EMEA.

În acest fel, compania vrea să creas­că viteza şi eficienţa livrării co­menzilor în regiune. Shein are şi planuri ambiţioase de lansare a aproximativ 30 de maga­zine pop-up în regiune. Aceste maga­zine temporare joacă un rol vital în strategia de business a Shein, asigu­rând o interacţiune directă între brand şi consumatori. Mişcările Shein vin în contextul în care Uniunea Europeană lucrează la o propunere de impunere de taxe la import pe bunurile ieftine cumpărate de pe platforme online din afara blocului, o decizie care ar ţinti în primul rând retaileri chinezi ca Shein, Temu şi AliExpress, relatează Bloomberg. UE are în prezent un prag de 150 de euro pentru achiziţiile online făcute pentru cadouri mici sau pachete personale, pentru care nu se percep taxe, însă acesta a permis o creştere dramatică a importurilor de pe platformele respective.  

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!