10 C
București
duminică, aprilie 21, 2024

Retail – Proiectele distribuitorilor de FMCG, punctate în cadrul evenimentului ”Distribuția de bunuri și comerțul tradițional, în contextul dezvoltării regionale” – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

În data de 12 iulie, la Craiova, Asociația Companiilor de Distribuție de Bunuri din România (ACDBR) a organizat evenimentul ”Distribuția de bunuri și comerțul tradițional, în contextul dezvoltării regionale”.

Înființată în anul 2015, ACDBR are în prezent în componența sa 37 de membri, ce reprezintă o cifră de afaceri însumată de cca.

35% din totalul pieței de distribuție tradiționale de bunuri, peste 10.000 de angajați și aproximativ 80.000 de clienți.

Luigi Hîrjanu (Potpuriu) și Constantin Dumitriu (Full Solutions), vicepreședinti ai Asociației ACDBR preiau ștafeta de la fostul președinte Ovidiu Gheorghe, acum Consilier de Stat în Cancelaria Prim-ministrului României. În data de 12 iulie, la Craiova, Asociația Companiilor de Distribuție de Bunuri din România (ACDBR) a organizat evenimentul ”Distribuția de bunuri și comerțul tradițional, în contextul dezvoltării regionale”.

În cadrul conferinței, organizate în parteneriat cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, reprezentanții Asociației, ai distribuitorilor și mediului de afaceri din regiunea Sud-Vest Oltenia, s-au aflat în dialog cu reprezentanți ai autorităților locale.

Antreprenorii prezenți la eveniment au subliniat rolul distribuției FMCG și al comerțului tradițional în dezvoltarea regională a României și au evidențiat proiectele și solicitările adresate autorităților de ACDBR, printre care reiterăm:

  • -Crearea Rețelei celor 8 Depozite Regionale de colectare, sortare, procesare, ambalare și comercializare de produse românești,
  • Constituirea Rețelei Naționale a Magazinelor de Proximitate Independente,
  • -Desfășurarea Campaniei publice FĂCUT ÎN ȚARA MEA – Alege românește. Alege-ți viitorul!
  • -Facilitarea accesului la programele de finanțare din fonduri publice nerambursabile pentru dezvoltarea afacerilor din sectorul distribuției,
  • -Necesitatea protejării consumatorilor, a lucrătorilor și a producătorilor de posibilul abuz de putere dominantă al supermagazinelor (Declarația nr. 88/ 2007 a Parlamentului European), prin punerea în aplicare a Legii nr. 81/ 2022, privind practicile comerciale neloiale dintre întreprinderi, în cadrul lanțului de aprovizionare agricol și alimentar și a Legii nr. 321/ 2009 privind comercializarea produselor alimentare
  • -Recunoașterea în Strategia Națională de Competitivitate a României 2021 – 2027 a importanței fundamentale a distribuției de bunuri în comerț, ca liant între producător și comerciantul final.

La întânirea de la Craiova au fost prezenți Alexandru Stănescu, Directorul general al ADR Sud-Vest Oltenia, Ovidiu Gheorghe, consilier de stat și fost președinte al ACDBR, Mihail Neațu, vicepreședintele CJ Dolj, dar și primarul Craiovei, Lia-Olguța Vasilescu. Aceștia au recunoscut importanța dialogului cu mediul de afaceri pentru proiectele de dezvoltare a zonei metropolitane Craiova și au expus oportunitățile de finanțare existente la nivel național și regional, cu accent pe Programul Regional Sud-Vest Oltenia și Programul Tranziție Justă.

Asociația ACDBR reprezintă distribuția tradițională a bunurilor de larg consum pe teritoriul național. Înființată în anul 2015, ACDBR are în prezent în componența sa 37 de membri, ce reprezintă o cifră de afaceri însumată de cca. 1,7 miliarde euro, o cotă de piață de cca. 35% din totalul pieței de distribuție tradiționale de bunuri, peste 10.000 de angajați și aproximativ 80.000 de clienți.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (modernbuyer.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!