35.1 C
București
joi, iunie 20, 2024

Retail – Putin susține că 40% din comerțul Rusiei are loc în ruble – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Președintele rus Vladimir Putin a declarat vineri că aproape 40% din cifra de afaceri comercială a țării este acum în ruble, deoarece ponderea în dolari, euro și alte valute occidentale ”neprietenoase” a scăzut.

13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a.

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat vineri că aproape 40% din cifra de afaceri comercială a țării este acum în ruble, deoarece ponderea în dolari, euro și alte valute occidentale ”neprietenoase” a scăzut. 

Vorbind la Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg (SPIEF), Putin a spus că țările ”prietenoase cu Rusia” sunt cele care merită o atenție specială, deoarece vor defini viitorul economiei globale, ”și reprezintă deja trei sferturi din volumul comerțului.”

Evenimente

12 iunie – Profit News TV – Maraton Energie. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica
13 iunie – Eveniment Profit.ro – Piața de Capital.forum – Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie – Eveniment Profit.ro – Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie – Medika TV – Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed

El a adăugat că Rusia va căuta să mărească ponderea decontărilor efectuate în monedele țărilor BRICS, făcând referire la o coaliție economică a piețelor emergente care include Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud, relatează News.ro.

Putin a spus că plățile pentru exporturile rusești în ”așa-numitele monede toxice ale statelor neprietenoase” s-au înjumătățit în ultimul an.

”Prin aceasta, ponderea rublei în operațiunile de import și export este în creștere, ajungând acum la aproape 40%”, a spus Putin, potrivit unei traduceri.

Rapoartele sugerează că aceasta este în creștere față de aproximativ 30% în urmă cu un an și mai mare decât cea de 15% din anii dinainte de război.

Președintele Rusiei a detaliat planurile pentru o revizuire majoră a pieței financiare interne a țării, inclusiv planuri de dublare a valorii pieței bursiere din Rusia până la sfârșitul deceniului, reducerea importurilor și stimularea investițiilor în active fixe.

Comentariile sale vin în timp ce Kremlinul folosește SPIEF pentru a instaura noi relații cu țări din Asia, America Latină și Africa.

Occidentul a încercat să deconecteze economia Rusiei de 2.000 de miliarde de dolari, ca răspuns la invazia pe scară largă a Ucrainei de către Moscova, în februarie 2022. Cu toate acestea, economia Rusiei este așteptată să crească mai repede decât toate economiile avansate în acest an, în ciuda mai multor runde de sancțiuni internaționale.

În raportul World Economic Outlook din aprilie, Fondul Monetar Internațional a declarat că se așteaptă ca economia Rusiei să crească cu 3,2% în 2024, depășind rata de creștere estimată de 2,7% a SUA (2,7%).

Se estimează că Germania, Franța și Regatul Unit vor înregistra expansiuni economice și mai mici, de mai puțin de 1%.

Rusia spune că sancțiunile occidentale asupra industriilor sale critice au făcut-o mai autosuficientă și că consumul privat și investițiile interne rămân rezistente.

Exporturile de petrol și mărfuri în curs de desfășurare către India și China, precum și presupusa evaziune a sancțiunilor și prețurile ridicate ale petrolului, au permis Moscovei să mențină venituri solide din exportul de petrol.

Războiul din Ucraina

Luptele s-au intensificat în Ucraina de când Rusia și-a lansat invazia în urmă cu peste doi ani, forțele Moscovei asigurând progrese tactice în nordul și nord-estul Ucrainei în ultimele săptămâni.

Liderii occidentali au marcat joi cea de-a 80-a aniversare a Zilei Z lansând un apel pentru sprijinul continuu al Ucrainei.

La ceremonia internațională de comemorare a Zilei Z, președintele american Joe Biden a spus că este ”pur și simplu de neconceput” să se închine în fața agresiunii Rusiei, promițând că nu va înceta sprijinul SUA pentru țara din estul Europei.

Președintele francez Emmanuel Macron s-a alăturat lui Biden pentru a lăuda forțelor ucrainene pentru curajul lor în lupta lor împotriva forțelor ruse, adăugând: ”Suntem aici și nu ne vom da înapoi”.

Președintele ucrainean Volodimyr Zelenski, care a fost prezent și la ceremonia de pe plaja Omaha, a declarat pe rețelele de socializare că evenimentul a servit ca o amintire ”a curajului și determinării demonstrate în căutarea libertății și democrației”.

”Aliații au apărat atunci libertatea Europei, iar ucrainenii o fac acum. Unitatea a predominat atunci și adevărata unitate poate prevala astăzi”, a adăugat Zelenski.

La începutul săptămânii, Putin a spus că Rusia ar putea începe să furnizeze arme cu rază lungă de acțiune unor actori nespecificați, pentru lovituri împotriva Occidentului, ca răspuns la ridicarea unor restricții occidentale privind utilizarea armelor de către Ucraina pentru a lovi ținte militare în interiorul Rusiei.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!